Aquest dijous l'exseleccionador espanyol Roberto Moreno ha respost a Luis Enrique en una compareixença en la qual no ha acceptat preguntes dels periodistes. Amb un to molt agressiu i amb ganes de demostrar que no s'arronsa, el català ha donat la seva versió dels fets que han provocat que es trenqui la relació d'amistat i professional que l'unia amb el tècnic asturià des de feia 11 anys. Moreno, però, ha afirmat que encara no sap perquè Luis Enrique no vol comptar amb ell com a segon entrenador.

"A dia d'avui no sé perquè no vol que estigui amb ell, però a la seva presentació em va etiquetar d'una manera (deslleial) que no sóc. Sóc el primer que s'alegra que vulgui tornar a entrenar i espero que pugui guanyar l'Eurocopa. Dit això, a partir d'ara continuo la meva carrera com a primer entrenador. És la meva il·lusió", ha afirmat un orgullós Moreno.

L'exseleccionador ha assegurat que la Federació Espanyola li va prometre que el seu contracte era vàlid fins després de l'Eurocopa del pròxim estiu i ha apuntat que, tot i així, abans d'acceptar el càrrec va demanar permís a Luis Enrique, que en aquell moment havia renunciat a ser seleccionador per la malaltia de la seva filla, que acabaria morint. "Em va tocar fer un pas al davant i el vaig fer. Si jo no hagués seguit, ell ara no seria seleccionador", ha dit.

Les coses, però, es van tòrcer de manera irremeiable abans de la famosa reunió que el català i l'asturià van mantenir el 12 de setembre. El motiu de la ruptura, segons Robert, és una incògnita que ni ell mateix pot resoldre. "Li vaig comentar el què ja havia dit en roda de premsa, que estava disposat a fer un pas al costat. Em va sorpendre dient que no comptava amb mi. Em vaig quedar en xoc i vaig marxar", ha afirmat.

"Jo i l'staff vam voler trucar-lo i preguntar-li que havia passat, però eren moments difícils i no ho vam fer. Em vaig adonar que ell volia tornar per les preguntes de la premsa. Fins a aquell moment vam fer el que tocava, la selecció ja estava classificada. Quan intueixo que vol tornar a la selecció, sóc fidel i envio un missatge en el qual, sabent que no ell no admet la meva presència, comunico que vull marxar", ha sentenciat Moreno.

Retrets, incògnites i mala baba. La relació entre dos amics i companys de professió s'ha trencat de manera definitiva i, tot i que no han revelat els detalls de la crisi, queda clar que la ruptura està provocada per qüestions que van més enllà de l'esport.