El cas de Riqui Puig cada vegada recorda més al de jugadors com De la Peña, Bojan o Deulofeu, futbolistes sorgits del futbol de base del Barça amb una qualitat indiscutible que, en arribar al primer equip, van disposar de menys minuts dels que l'afició i una part de l'entorn desitjaven, iniciant un enorme debat i afegint pressió als entrenadors perquè els fessin jugar més.

EuropaPress 3532947 riqui puig of fc barcelona celebrates goal during lliga football partit

Els jugadors del Barça, felicitant Riqui Puig després del gol del de Matadepera contra l'Elx / Europa Press

I clar, aquesta situació encara es magnifica més quan el migcampista de Matadepera es converteix en el protagonista dues vegades en una setmana. Primer, a Sevilla, en transformar el 5è i definitiu penal contra la Reial Societat en la tanda de penals de les semifinals de la Supercopa d'Espanya, després de ser l'únic jugador de l'equip en demanar llançar-lo davant de la mirada atònita de Koeman.

Messi Riqui Puig Ansu Fati Barça EuropaPress

Riqui Puig, celebrant un gol amb Leo Messi i Ansu Fati / Europa Press

I aquest diumenge Riqui Puig ha tornat al primer pla, en marcar als 2 minuts d'entrar al terreny de joc el seu primer gol oficial amb el Barça, amb un preciós cop de cap després d'una centrada de De Jong. "És surrealista que el meu primer gol hagi estat de cap. Si ja em costa marcar, de cap encara més", ha afirmat el migcampista després del partit. "Està sent un any difícil, pel tema dels minuts, ja que no estic acostumat a jugar poc. Aquest any estic sent més fort mentalment i això fa que quan surto ho faci bé", ha afegit.

Riqui Puig, de l'eclosió a l'ostracisme

En una temporada considerada de transició, gran part de l'afició blaugrana comptava que Riqui Puig i Ansu Fati serien les dues perles del futbol de base que guanyarien pes al primer equip. Amb el davanter, fins a la seva lesió, així va ser. El migcampista, en canvi, ja va començar amb mal peu, en negar-se a sortir cedit com havia demanat Koeman

I el tècnic holandès, que li havia comunicat a Riqui que amb ell jugaria poc, no va canviar de punt de vista, donant-li al jugador únicament 5 minuts a la Lliga i 74 a la Champions abans de l'entrada del 2021, una autèntica misèria per a un futbolista que necessita minuts per créixer.

koeman barça elx lliga efe

Ronald Koeman preferiria que Riqui Puig se n'anés cedit / EFE

El penal contra la Reial Societat

Amb el mercat d'hivern obert, i malgrat la lesió de Coutinho i del canvi de sistema de Koeman, el tècnic va tornar a insistir en la necessitat de donar sortida a Riqui Puig, a part de la d'un Aleñá que va acceptar anar-se'n cedit al Getafe. El de Matadepera, en canvi, es va tornar a negar.

Va arribar la Supercopa i Koeman va decidir donar-li l'última mitja hora contra la Reial Societat, a la qual es van afegir els 30 minuts de la pròrroga. Amb l'1-1 definitiu i amb 4 llançadors de la tanda decidits pel tècnic (De Jong, Pjanic, Dembélé i Griezmann), en faltava un. Koeman va preguntar als possibles llançadors i l'únic que va alçar la veu va ser Riqui Puig, que per completar la seva nit va acabar marcant el gol decisiu.

Amb l'arribada de la Lliga, però, Riqui ha tornat al seu paper habitual, el de suplent sense minuts o, a tot estirar, entrant molt a prop del 90'. Així ha estat aquest diumenge a Elx. Amb 0-1, Koeman li ha donat entrada en el minut 87, per aportar més control de pilota i, de passada, per perdre una mica de temps. 2 minuts després Riqui Puig ha aprofitat una gran centrada de De Jong per marcar. Una altra vegada protagonista.

Fílies i fòbies amb Riqui Puig

Els dos darrers gols de Riqui Puig no han fet més que augmentar les fílies i les fòbies que desperta entre el barcelonisme i part de l'entorn. Per a uns, el de Matadepera ha de ser el nou director de l'orquestra blaugrana. Per a uns altres, es tracta d'un futbolista sobreprotegit que s'ha de foguejar abans lluny del Camp Nou. I en mig, els rumors sobre una mala entrada del jugador al vestidor del primer equip, on no es va entendre els suposats aires d'estrella d'un jugador acabat d'aterrar des del filial.

"M'agrada que Riqui Puig no abaixi els braços. Quan jugues poc es tracta de gaudir i de demostrar que pots tenir futur quan l'entrenador et dona minuts. Riqui ha sortit bé i també ha saltat molt bé. Ha arribat a l'àrea, que és on volem tenir els migcampistes. Quan l'entrenador et dona minuts has de demostrar que tens futur. Ha tingut importància en el partit", ha explicat Koeman.

Veurem si la satisfacció de l'holandès es transforma en una presència més important del jugador.

Imatge principal: Riqui Puig, celebrant el gol que ha marcat contra l'Elx / FC Barcelona