Un gol de Frenkie de Jong, un altre de Riqui Puig, tres punts i gràcies. El Barça ha fet la feina contra l'Elx (0-2) després d'un partit poc vistós, faltat de ritme i amb algunes espurnes de qualitat d'Ousmane Dembélé. Reivindicació sense Leo Messi, però sense convèncer.

De Jong és el millor davanter

Torna la normalitat de la Lliga Santander, però ho fa sense Messi. Amb el líder i capità sent baixa obligada per sanció, el Barça ha hagut de trobar nous referents a l'Estadi Martínez Valero. És obvi que sense Messi, els de Ronald Koeman perden qualitat i recursos, però també ha estat un bon moment per veure qui pot ser el seu relleu sobre la gespa.

Griezmann, sobre el paper, havia de ser el referent, però com ja és habitual, no ho ha estat. Dembélé s'ha posat l'equip a l'esquena i les seves curses, retalls i dríblings ha estat el més engrescador d'un Barça faltat de brillantor. Tampoc l'ha pogut aportar Pedri, faltat de socis. Ni Braithwaite, topant amb la defensa rival i sense trobar espais en cap ocasió.

Elche Barça Braithwaite Griezmann EFE

Braithwaite i Griezmann durant una acció del partit contra l'Elx / EFE

El Barça s'ha centrat en dominar la pilota, ser més sòlid que mai en defensa perquè jugava Umtiti, i esperar el moment que l'Elx fes un pas enrere.

Però tot i que els il·licitans s'han defensat bé, una petita escletxa ha donat el primer gol al Barça abans del descans. De Jong, que segueix amb llibertat ofensiva i sent un punyal amb les seves arribades des de la segona línia, ha empès la pilota sobre la línia de gol al minut 40 per obrir el marcador.

Elche Barça De Jong EFE

De Jong després de marcar el gol / EFE

Riqui Puig demana pas

No s'ha vist un gran ritme, però és que el partit tampoc ho ha requerit. L'Elx, molt tancat darrere, sortia amb molt temor a atacar. I el Barça, còmode amb la possessió, ha estat esperant les errades rivals.

Però tot i que a la segona meitat el partit s'ha accelerat, també amb un Elx que arriscava més per buscar l'empat, han arribat les imprecisions en els dos bàndols. Mingueza ha deixat Rigoni tot sol davant Ter Stegen, però el porter alemany s'ha fet gran sota pals per evitar l'empat als deu minuts de la represa.

Poca feina més per a un Ter Stegen que aquesta vegada no s'ha vist gaire exposat. El Barça ha estat pacient i, després de veure com els intents de Griezmann o Pedri no tenien èxit, finalment ha arribat la recompensa.

Elche Barça Griezmann EFE

Griezmann lamentant-se d'una ocasió perduda / EFE

Trincao i Riqui Puig han entrat per intentar conservar el marcador, i precisament han estat els únics capaços de fer reaccionar l'equip. El portuguès ha tingut dues bones ocasions, però el porter català de l'Elx, Edgar Badia, ha evitat la sentència. I qui sí ha aconseguit rematar el partit ha estat Riqui Puig, de cap al minut 90, després d'una jugada individual d'un immens De Jong.

Els tres punts se'ls emporta el Barça, que segueix a la caça de l'Atlètic i del Reial Madrid. L'Elx continuarà una setmana més en zona de descens.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra l'Elx / EFE