Jennifer Hermoso ha desmentit Luis Rubiales i ha negat cap mena de consentiment en el petó. "Vull aclarir que en cap moment vaig consentir el petó que em va propinar i en cap cas vaig buscar alçar el president. No tolero que es posi en dubte la meva paraula i molt menys que s'inventin paraules que no he dit", ha expressat Hermoso en un comunicat. En el seu esperpèntic discurs, el president de la RFEF havia dit que el petó va ser "eufòric, espontani, mutu i consentit" —malgrat que la futbolista i campiona del món ja va dir el mateix dia de la final del Mundial que no li havia agradat.

🔴 Luis Rubiales no dimiteix, DIRECTE | Reaccions i última hora

El comunicat d'Hermoso també va signat per la resta de campiones del món i moltes altres jugadores, que demanen "canvis reals, tant esportius com estructurals, que ajudin la selecció absoluta a seguir creixent, per poder traslladar aquest gran èxit a generacions posteriors". És a dir, que s'han plantat i que no tornaran a jugar fins que marxi Rubiales —tot i que no esmenten directament el seu nom, com tampoc el de l'entrenador Jorge Vilda.

Més de 80 jugadores signen el comunicat

Al principi del text, les futbolistes mostren la seva "perplexitat" davant del discurs del president de la RFEF i mostren el seu suport a Hermoso, alhora que manifesten la seva "ferma i rotunda condemna davant conductes que han atemptat contra la dignitat de les dones" —cosa que inclou el gest amb els genitals al costat de la família reial. "Jennifer Hermoso vol desmentir rotundament que consentís el petó que li va propinar don Luis Manuel Rubiales Béjar a la Final de la Copa del Món", continua el comunicat. 

Així doncs, això és el que declara Hermoso: "Vull aclarir que, tal com es va veure a les imatges, en cap moment vaig consentir el petó que em va propinar i, per descomptat, en cap cas vaig buscar alçar el president. No tolero que es posi en dubte la meva paraula i molt menys que s'inventin paraules que no he dit". El comunicat l'han signat la mateixa Jennifer Hermoso amb Alèxia Putellas, Misa Rodríguez, Irene Paredes, Ona Batlle, Mariona Caldentey, Teresa Abelleira, María Pérez; Cata Coll, Aitana Bonmatí, Laia Codina, Claudia Zornoza, Oihane Hernández, Rocío Gálvez, Irene Guerrero, Alba Redondo, Athenea del Castillo, Eva Navarro, Enith Salón, Ivana Andrés, Olga Carmona, Esther González, Salma Paralluelo, Elene Lete, Fiamma Benítez, Marta Cardona, Maite Oroz, Patricia Guijarro, Lola Gallardo, Nerea Eizagirre, Ainhoa Moraza, Maria León "Mapi", Sandra Paños, Claudia Pina, Amaiur Sarriegi, Leila Ouahabi, Laia Aleixandri, Lucia García, Andrea Pereira, Vero Boquete, Ainhoa Tirapu, Sandra Vilanova, Ana Romero "Willy", Silvia Meseguer, Nagore Calderón, Marta Torrejón, Lucía Rodríguez, Vicky Losada, Carmen Arce "Kubalita", Priscila Borja, Natalia Pablos, Susana Guerrero, Larraitz Lucas, Isabel Benito "Chabe"; Amanda Sampedro, Isabel Fuentes, Elisabet Sánchez, Mari Paz Azagra, Vanesa Gimbert, Virginia Torrecilla, Leire Landa, Elisabet Ibarra, Isi Gavilán "Isi", Toña Is, Meli Nicolau, Gurutze Fernández, Auxi Jiménez, Vanesa Moreno "Vane", Roser Serra, Marta Moreno, Eli Capa, Maria Teresa Andreu, Mar Prieto, María José Pérez, María Marco "Beni", Paula Kasares, María Luia Monzón "Gusa", Nines Pérez Urda "Quilla", Angela Martin Martín i Victoria Hernandez.