Després que Joan Laporta demanés reunir-se urgentment amb Carles Tusquets perquè "el FC Barcelona garanteixi la celebració de les eleccions el 24 de gener emparant-se en el reforçament de les mesures Covid", el president de la junta gestora ha decidit citar-lo aquest divendres a la tarda, a les 19h i al Camp Nou, juntament amb Víctor Font i Toni Freixa, els altres dos candidats que han superat el tall de les 2.257 firmes exigides per convertir-se en candidats.

Joan Laporta presenta programa fundacio barça - Maria Contreras Coll

Joan Laporta, en un acte de la precampanya / Maria Contreras

El pla de Tusquets, segons tots els indicis, no és cap altre que apostar per l'ajornament de les eleccions, un fet que, en el cas de succeir, vulneraria els estatuts del club, ja que el president de la junta gestora hauria de deixar el càrrec a tot tardar dijous 28 de gener.

A més, Tusquets proposarà que els candidats donin la seva aprovació al fitxatge d'Eric García, jugador del Manchester City que acaba contracte el 30 de juny, amb la intenció que s'incorpori ara a l'equip de Koeman en una operació xifrada en 5 milions d'euros fixos més uns altres 5 en variables. Com en el cas anterior, Tusquets també s'extralimitaria de les seves funcions. I no només això, ja que, segons diverses fonts, Tusquets també vol posar damunt de la taula la gestió urgent d'una pòlissa de crèdit per aconseguir liquiditat econòmica immediata.

Víctor Font @sialfutur

Víctor Font és partidari d'ajornar les eleccions / @sialfutur

Laporta creu que ajornar "seria un frau a la democràcia"; Font prefereix aturar el procés; Freixa, el que digui la gestora

"Ajornar les eleccions seria un frau a la democràcia. No veig raons objectives per suspendre-les. Està més que clar que el dia 24 s'ha d'anar a votar", va assegurar Joan Laporta el passat dimecres, després de presentar el projecte econòmic de la seva candidatura juntament amb Jaume Giró, exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa.

Laporta, a més, va insistir que la seva candidatura defensa els interessos del Barça i que per aquesta raó "el que interessa al Barça és que aquest desgovern acabi". "El Barça no pot estar més temps amb aquest desgovern. S'han articulat 10 seus perquè no hi hagi aglomeracions. Les condicions de la distància, la temperatura, les màscares... Serà una vulneració dels drets democràtics si no hi ha eleccions", va afegir.

toni freixa acte candidatura

Toni Freixa, en un acte de la precampanya electoral / @FidelsalFCB

A l'altre costat de la balança es postulen Font i Freixa. "Hem de deixar els interessos personals i, per una vegada, posem els interessos del club per sobre de tot", ha assegurat aquesta tarda Víctor Font, que, això sí, ha admès que l'afavoreix que els comicis s'ajornin. El candidat, a més, ha afirmat que és partidari de dur a terme una espècie de govern de concentració, ja que en aquests moments només hi ha dues decisions urgents, el fitxatge d'Eric García i la gestió de la pòlissa de crèdit.

Pel que fa a Toni Freixa, s'ha limitat a afirmar que acatarà la decisió que adopti la junta gestora.

Cal recordar que abans de la reunió entre Tusquets, Laporta, Font i Freixa, se'n celebrarà una altra al matí entre el Barça, la Secretaria General de l'Esport, Salut i Interior per abordar com celebrar els comicis i quines mesures s'han de prendre. En cap cas el Govern dirà què s'ha de fer, ja que el Barça, com a entitat privada, és qui ha de decidir sobre les seves eleccions.

 

Imatge principal: Carles Tusquets, el president de la junta gestora del Barça / Sergi Alcàzar