Les eleccions a la presidència del Barça canvien de data però igualment tornen a estar a mercè de la situació epidemiològica del coronavirus. El conseller d’Exteriors, Bernat Solé, ha posat aquest matí a RAC1 els dubtes sobre la taula també en els comicis culers. Si ahir es van ajornar les eleccions catalanes, també ho van fer les del Barça, i tot per la Covid.

No hi ha garanties

Solé ha confirmat que "el Govern està en ple contacte amb el Barça a través dels diferents departaments", com es va mostrar ahir després de l'enèsima reunió amb Carles Tusquets i membres del club blaugrana per determinar què passava amb les eleccions. Sobretot ha destacat que Presidència i Esports són les dues conselleries que més parlen amb el club, però que des del Govern tots "treballem de forma coordinada".

"Des d'Exteriors hem estat en contacte directament i indirecta amb el Barça", ha afegit Solé, però també ha parlat amb molts dubtes sobre les eleccions del Barça. "El Govern, en la reunió va traslladar el seu posicionament, i segons els informes de Salut, el mes de març no són dates que es pugui garantir una situació epidemiològica favorable per a la celebració d'un procés electoral", ha assegurat Solé. Així doncs, eleccions el 7 de març al Barça, però ja es veurà si es pot o la Gestora torna a quedar-se a mitges amb la seva feina.

Barça escut Maria Contreras Coll

Entrada de les oficines del Barça al Camp Nou / Maria Contreras Coll

"També és cert que les eleccions al Barça tenen una naturalesa diferent a les eleccions que es puguin dur a terme a nivell de Catalunya, i correspon al club valorar si és adequat si es poden fer al març o no", ha repetit Solé, que llança una altra vegada la pilota als peus del Barça. Com a entitat privada, si es fa una bona planificació i la feina és la correcta, es podran celebrar el dia marcat en el calendari.

La baixada del pic de la pandèmia?

Recordem que ahir a la nit, i després d'una reunió entre Tusquets, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, es va acordar el nou calendari electoral. També es va prendre aquesta decisió perquè es va considerar que el 7 de març serà segurament el primer diumenge en què ja s'haurà pogut canviar la Llei de l'Esport i es podrà votar per correu ordinari en els comicis.

A més, si les dades no canvien, seria, segons els experts, el moment en el qual hi haurà una baixada del pic de la pandèmia.

 

Imatge principal: Bernat Solé durant una compareixença de premsa / ACN