Més fronts oberts per a Luis Rubiales. La concentració dels jugadors de la selecció espanyola de cara als partits classificatoris per a l'Eurocopa d'Alemanya 2024 ha començat amb el posicionament dels internacionals de la selecció espanyola a favor de la seva companya, Jennifer Hermoso. El capità, Álvaro Morata, va ser l'encarregat de llegir un comunicat aquest dilluns signat per tots els jugadors de la selecció en contra del president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF). "Volem rebutjar el que considerem comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l'altura de la institució que representa", van denunciar Álvaro Morata, César Azpilicueta, Marco Asensio i Rodrigo Hernández, com a capitans de la selecció, en una roda de premsa prèvia a l'inici dels entrenaments a Las Rozas. 

El comunicat dels jugadors ha rebut la resposta de Rubiales a través de Twitter. Segons va informar El Chiringuito, Rubiales va compartir una reconeguda escena de la sèrie catalana Merlí, on es parla sobre la pressió ambiental i la influència en la seva opinió, i acompanyada del missatge "Carpeta Verda o Vermella - Pressió Ambiental". En el vídeo es veu una professora que ensenya als seus alumnes una carpeta verda, i assegura que si algun alumne arriba tard preguntarà de quin color és la carpeta, i la resta hauran de contestar que vermella. I així passa, un alumne arriba tard, i quan la professora pregunta a la resta, que de quin color és la carpeta tots asseguren que "vermella", finalment l'alumne que arriba tard també diu que és vermella, una resposta que provoca el riure de tota la classe. 

Rebuig de la selecció espanyola a Rubiales

Els jugadors de la selecció espanyola de futbol van mostrar aquest dilluns el seu rebuig a "uns comportaments inacceptables" de Luis Rubiales, pel seu petó a la davantera Jenni Hermoso, els quals "han perjudicat la imatge del futbol espanyol" i han "entelat" el que consideren "una fita històrica" del futbol femení nacional. "Entre tots els jugadors ens hem posat d'acord per a escriure el següent comunicat. Una vegada concentrats en Las Rozas els jugadors de la selecció volem subratllar diverses qüestions a propòsit dels últims esdeveniments que han perjudicat la imatge del futbol espanyol", van assenyalar els capitans. 

En primer lloc, els jugadors convocats per Luis de la Fuente van traslladar "una vegada més", el seu "orgull" i la seva "més sincera felicitació" a la selecció femenina pel títol Mundial del passat 20 d'agost, "una fita històrica carregada de significat que marcarà un abans i un després en el futbol femení espanyol, inspirant a moltíssimes dones amb un triomf d'un valor incalculable". "Per això, volem lamentar i expressar la nostra solidaritat amb les jugadores que han vist entelat el seu èxit. Volem rebutjar el que considerem uns comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l'altura de la institució que representa", va asseverar Morata en la lectura del comunicat.

Els internacionals deixen clar que se situen "de manera ferma i clara del costat dels valors que representa l'esport". "El futbol espanyol ha de ser motor de respecte, inspiració, igualtat i diversitat". "Ha de donar un exemple en les seves conductes tant dins com fora del camp", van recalcar. En aquest sentit, i atès que des d'aquest dilluns afronten una concentració "decisiva per al futur del futbol espanyol" de cara a les seves aspiracions d'estar en l'Eurocopa l'any que ve, els jugadors van sol·licitar que des d'aquest moment es puguin "centrar en qüestions esportives davant la rellevància dels reptes que tenim al davant".