El Reial Madrid s'ha retrobat amb la cima europea del bàsquet. I ho ha fet de la forma més èpica possible: derrotant l'Olympiacos (78-79) gràcies a una cistella anotada en la darrera jugada del partit de Llull, que li ha regalat al conjunt blanc la seva onzena Eurolliga. Els homes de Chus Mateo han anat per sota del marcador durant gran part del patit, però en els moments claus han estat més encertats i el Reial Madrid ha acabat conquerint Kaunas.

Primer quart grec, segon blanc

L'inici de partit ha tingut dos noms propis que han lluït per sobre de tots, el d'Isaiah Cannan i el de Sasha Vezenkov. Els dos jugadors de l'Olympiacos, autors de nou punts cada un en el primer quart, han estat els líders d'un combinat grec que ha marxat al primer descans del partit dominant el duel amb un imponent 24-17. El conjunt dirigit per Georgos Bartzokas ha entrat millor al partit i ha estat capaç d'anul·lar el domini d'Eddy  Tavares, la kriptonita del Barça a les semifinals d'aquesta Final Four.

Vezenkov celebrando un triple con el Olympiacos ante el Real Madrid / Foto: EFE
Vezenkov celebrant un triple durant la final / Foto: EFE

Ara bé, al segon quart, l'encert de l'Olympiacos ha desaparegut i el Reial Madrid ha respost amb una ratxa de punts comandada per un inspirat Hezonja, que a través de la seva intensitat en el rebot i el seu encert des del triple ha encoratjat els seus companys, que, ràpidament, han acceptat el repte i han igualat el partit. Així doncs, l'avantatge sumat pels grecs durant el primer quart ha desaparegut i els jugadors de tots dos equips han marxat als vestidors amb un resultat de 45-45. El primer quart ha estat grec, el segon blanc. I tot quedava obert per al segon acte del matx.

Llull regala l'onzena Eurolliga al Reial Madrid

I a la represa, després de les xarrades de Chus Mateo i Georgios Bartzokas, el rumb del partit no ha virat. Ambdós equips continuaven sent capaços de sumar bones ratxes d'anotacions, però eren incapaços de trobar la consistència necessària en el seu joc per poder crear un parcial que pogués ser decisiu en el resultat final. Amb tot això, el matx s'ha citat amb el darrer episodi d'aquesta Final Four amb un resultat de 63-59 favorable a l'Olympiacos. La final no estava decebent i només quedava una darrera pàgina que determinaria el nou campió d'Europa.

I en els primers minuts del darrer quart del partit, els grecs han allargat la lleugera superioritat que havien trobat minuts abans. Això sí, sempre mantenint-se a una distància de quatre punts. De fet, el partit ha arribat als últims tres minuts de partit amb l'electrònic del Zalgirio Arena reflectint un 70-74. Però partir d'aquí, ha arribat el gir de guió que ho canviat tot. El Reial Madrid ha serrat les dents i s'ha acostat al marcador fins que ha aparegut la màgia de Llull, que amb una cistella quan faltaven tres segons pel final ha decantat la final.