El Barça ha desaparegut al Zalgirio Arena de Kaunas i ha acabat abaixant el cap davant d'un encès Reial Madrid a la semifinal de la Final Four de l'Eurolliga (66-78). Els blaugrana s'han mostrat impotents, grisos i apagats en un partit on Nikola Mirotić i Sertac Sanli no han aparegut ni en un sol moment. I la decepció culer ha estat majúscula després de desaprofitar un bon avantatge al descans.

Clàssic amb molta igualtat a Kaunas

Les coses clares a la pista lituana. Sarunas Jasikevicius ha apostat per un cinc inicial molt llançador i Chus Mateo ha buscat dominar el joc interior amb Edy Tavares. I el que s'ha vist ha estat el que volien els entrenadors dels dos equips. El Barça ha dominat el joc exterior i el Reial Madrid ha controlat l'interior.

I tot un inici amb els blancs dominant, els blaugrana han començat a carburar a partir del cinquè minut del primer quart. Àlex Abrines ha estat molt encertat des dels tres punts, fent un 3/3 en triples i sent el màxim anotador culer en els primers deu minuts. I el Reial Madrid ha dominat per dins, amb un imparable Tavares, que no ha fallat res i ha fet fins a 10 punts per deixar la igualtat al final del primer quart (18-18).

Però al segon quart han començat a aparèixer més jugadors. Rokas Jokubaitis, jugant a casa i davant l'afició que el va veure créixer, ha anotat els primers punts interiors culers, però ha marxat al vestidor abans d'hora amb un fort cop a la cara i amb dues dents menys. I Kyle Kuric i Tomas Satoransky també han aparegut per donar un bon avantatge al Barça al descans, però Sergio Llull ha anotat una de les seves mandarines a última hora (42-36).

Patiment culer i victòria del Reial Madrid

Però després del descans qui ha sortit millor ha estat el Reial Madrid. Mario Hezonja ha fet un triple per començar. I un desaparegut Nikola Mirotić ha seguit fallant i encara sense anotar. El mateix que Sertac Sanli i Jan Vesely, sense ser decisius. Però el Barça ha resistit fins al final del tercer quart, i gràcies a Nico Laprovittola, perquè el Reial Madrid tampoc ha aprofitat el seu moment (55-58).

I l'últim quart ha estat el dels nervis. Només tres punts del Barça per empatar i diversos minuts sense cap punt per part de cap dels dos equips. Òbviament, amb Mirotić i Sanli fallant sense parar. I quan més falta li feia al Reial Madrid, ha aparegut Sergio Rodríguez per desencallar el partit.

El Barça ja havia dit l'última paraula. Nikola Mirotić ha aconseguit el seu primer punt a 4′ 20″ per al final del partit. Massa tard per intentar evitar l'inevitable. Un Barça gris, impotent i sense esperit guanyador ha perdut contra el Reial Madrid i s'ha quedat sense final de l'Eurolliga. Els blancs es jugaran el títol contra l'Olympiakos grec.