Després de patir per sumar els 3 punts contra l'Almeria, amb el VAR com a gran protagonista, i contra el Las Palmas, el Reial Madrid ha recuperat la solidesa aquest dijous en la seva visita al Getafe, una sortida aparentment complicada que l'equip blanc ha resolt amb facilitat (0-2), amb un Joselu inspirat, autor de 2 gols, que ha aprofitat la titularitat per reivindicar-se. Amb aquesta victòria, el Reial Madrid li arrabassa el lideratge de la Lliga al Girona, al qual rebrà en el Santiago Bernabéu d'aquí a 10 dies.

Amb el derbi contra l'Atlètic de Madrid en l'horitzó immediat, Carlo Ancelotti ha decidit fer rotacions i ha deixat a la banqueta Kroos, Carvajal, Camavinga i Rodrygo. Amb Lunin a la porteria, la defensa l'han format Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho i Mendy. En el centre del camp han jugat Tchouaméni, Modric, Fede Valverde i Bellingham, amb Vinícius i Joselu com a davanters.

Rudiger Getafe Reial Madrid EFE
Rüdiger s'ha lesionat en la primera part del Getafe-Reial Madrid / Foto: EFE

Joselu marca la diferència

El Reial Madrid ha començat molt bé el partit, superant amb facilitat la pressió del Getafe i buscant la porteria de David Soria. En el minut 9, l'equip de Carlo Ancelotti, en una centrada de Modric que Joselu ha rematat al travesser. L'acció ha estat anul·lada, per fora de joc, però ha estat el preludi del qual estava per arribar. Només dos minuts després, Vinícius ha estat a prop de marcar, després d'una acció individual que ha finalitzat amb un xut creuat que s'ha trobat amb David Soria. I en el minut 14, ara sí, ha arribat el 0-1, en una acció clàssica. Centrada mil·limètrica de Lucas Vázquez al cor de l'àrea i Joselu remata de cap al fons de les xarxes.

El Getafe ha intentat reaccionar després del gol, fent un pas endavant, encara que els de Bordalás han estat incapaços d'arribar a la porteria de Lunin. El Reial Madrid, en canvi, continuava fent sensació de perill, malgrat no buscar el gol amb insistència. En el minut 33, Fede Valverde ha disparat desviat i en el 33' ha estat el torn de Joselu, que ha vist com el seu xut el desviava a córner Sòria. En el tram final de la primera part ha arribat la lesió de Rüdiger, a la cuixa, després d'un xoc amb Greenwood. L'alemany se n'ha anat als vestidors coixejant, però ja no ha sortit després del descans.

Joselu Getafe Reial Madrid EFE
Joselu, gran protagonista del Getafe-Reial Madrid / Foto: EFE

Els pals i Joselu sentencien el Getafe

Bordalás ha realitzat 3 canvis en el Getafe, donant entrada a Latasa, Diego Rico i Jordi Martí, i el conjunt azulón ha començat molt fort el segon temps, amb més protagonisme amb la pilota i més sensació de perill. En el minut 52, de fet, ha estat a punt d'arribar l'empat, en un xut sec de Greenwood que s'ha estavellat en la base del pal. I quan millor estava el Getafe ha arribat el 0-2, en una acció en la qual Joselu, després de deixar enrere Alderete, ha superat Sòria amb un tret ras (55). El 0-2 ha fet molt mal al Getafe, que durant uns minuts ha desaparegut del camp. En el minut 62, Joselu s'ha quedat sol davant de David Soria, però el davanter li ha cedit la pilota a Vinícius, que incomprensiblement ha fallat.

El Getafe ha decidit estirar les línies, a la recerca de la remuntada, la qual cosa ha deixat uns espais enrere que el Reial Madrid no ha desaprofitat per generar perill. Vinícius, Fede Valverde, Modric i Bellingham han fregat el 0-3, però no han vist porteria. I en el minut 72 el partit ha pogut fer un gir. Luis Milla s'ha quedat sol davant de Lunin, però el seu xut, potent, s'ha estavellat al travesser. El tram final ha estat un intent desesperat del Getafe, contra un Reial Madrid tranquil que ha esperat al xiulet final per celebrar el retorn al lideratge.