El Reial Madrid ha complert amb els pronòstics contra l'Eintracht de Frankfurt, a qui no ha donat pràcticament opció en la Supercopa d'Europa (2-0). Els gols de David Alaba, a la sortida d'un córner, i de Karim Benzema, han segellat el partit que ha servit perquè els blancs empatin al capdavant del palmarès d'aquest títol amb Barça i Milan.

Ancelotti confia en els Campions d'Europa

En el primer partit oficial pels madridistes, Carlo Ancelotti ha complert la seva paraula i ha disposat sobre l'Estadi Olímpic de la capital finesa el mateix 11 que els va fer aixecar la 14a Champions League ara fa uns mesos. Amb aquests mateixos protagonistes, els mecanismes estan més que interioritzats, i gairebé guanyen per inèrcia. Al davant, un Eintracht de Frankfurt, vigent guanyador de l'Europa League i amb més rodatge que els blancs.

Alineación Real Madrid Supercopa de Europa / Foto: EFE
L'11 del Reial Madrid, idèntic al de la final de la Champions / Foto: EFE

Més rodatge, però pitjors sensacions. Perquè en la primera jornada de Bundesliga van sortir escaldats contra el Bayern (1-6), el que feia presagiar que no arribaven en les millors condicions per disputar-li el títol al Reial Madrid. Però en la primera mitja hora, no s'ha notat massa aquesta teòrica inferioritat. De fet, tot i que el domini de la possessió era pels madridistes, la primera ocasió clara del partit ha arribat dels peus de Kamada al minut 14.

Kamada perdona i el Madrid reacciona i marca

El japonès ha aprofitat bé els espais concedits per la defensa blanca, però s'ha vist sol davant un gegant com Courtois i s'ha precipitat en la definició, i el porter belga ha esmicolat les esperances de marcar del japonès gairebé sense immutar-se. Això ha servit com a toc d'atenció per un Reial Madrid que, dos minuts després, a punt ha estat de desfer l'empat. Vinícius, aprofitant una combinació entre Fede Valverde i Benzema, ha superat el porter Trapp, però el brasiler Tuta, de forma providencial, ha desviat el xut del seu compatriota.

Vinícius volia ser protagonista, i de les seves botes ha nascut l'acció que ha desembocat en el primer gol del duel. A la jove perla dels blancs li ha negat un gran gol Kevin Trapp, però en el córner posterior, Benzema ha guanyat el salt al seu marcador, Casemiro ha deixat la pilota a l'àrea petita i David Alaba, sense oposició, ha marcat l'1-0 al minut 37 per trencar la resistència germànica.

El travesser evita el 2-0 de Casemiro

La final s'hauria pogut acabar abans del descans si Benzema hagués estat més afinat, però els alemanys han arribat a la represa més que vius. I ho han intentat aprofitar. Després d'alguna arribada mal definida dels alemanys, el Reial Madrid ha respost amb una ocasió clara de Vinícius, abans que, a través d'un doble canvi, Oliver Glasner intentés capgirar el partit.

El tècnic austríac, amb una doble substitució ofensiva, ha volgut treure's les pors de sobre, però el primer en espolsar-se els complexes ha estat Casemiro, que despenjant-se de la seva zona habitual, i amb una fuetada amb cama esquerra, s'ha trobat amb el travesser, que li ha negat el 2-0 a mitja hora pel final.

Benzema sentencia la final

I, si Casemiro avisa, Benzema afusella. La connexió que tantes alegries va donar al madridisme el curs passat comença la temporada de la mateixa forma. Vinícius ha atret l'atenció de la defensa des de la banda esquerra, i quan ha vist la manera com fer-li arribar la pilota a Benzema, des de la frontal, ha definit amb l'interior i, amb la col·laboració clau d'un Trapp desafortunat, ha eixamplat la diferència al marcador i, emocionalment, ha enterrat les opcions de remuntada de l'Eintracht.

Celebración gol Alaba Real Madrid Supercopa de Europa / Foto: EFE
Diversos jugadors del Reial Madrid celebren un dels gols / Foto: EFE

Ho han intentat, amb més fe que futbol, però els de Carlo Ancelotti tenen més que treballats els partits i així, i, per molt que no hi era Luka Modric, que posa el tempo que ell desitja, tots són més que conscients de quan cal abaixar el ritme del partit per deixar que mori pel seu propi pes. No hi ha hagut sorpresa ni reacció final, i els madridistes han celebrat, a Helsinki, la seva cinquena Supercopa d'Europa, fet que els encimbella al lloc més alt del podi que, fins ara, compartien el Milan i el FC Barcelona.