El Reial Madrid és un equip superb a la Champions League i ho ha tornat a demostrar contra el Liverpool a la tornada dels vuitens de final (1-0). Victòria al Santiago Bernabéu amb gol de Karim Benzema per confirmar el passi dels blancs als quarts de final de la màxima competició europea.

Riscos, electricitat i espectacle constant

Tothom esperava un partit vibrant, i així ha estat. El Reial Madrid, amb el seu millor onze possible i tornant a apostar pels veterans i més experimentats en aquestes cites europees. I el Liverpool, amb un equip totalment ofensiu i en busca del miracle.

Antonio Rudiger Darwin Nunez Real Madrid Liverpool
Antonio Rüdiger fent una entrada a Darwin Núñez / Foto: EFE

Els nervis s'han apoderat dels primers minuts, amb un Liverpool que mossegava i amb un Reial Madrid temorós. Errada greu d'Antonio Rüdiger al minut 6 i ocasió claríssima de Darwin Núñez que ha salvat Thibaut Courtois per començar. I més nerviosisme del madridisme present al Bernabéu. Un Liverpool sense res a perdre contra un Reial Madrid també arriscant i jugant amb el 2-5 de l'anada. Però és que el partit ha estat agressiu, intens, vertical i elèctric. Des de l'inici i fins al final.

El duel s'ha convertit en una anada i tornada constant amb ocasions molt clares de gol per als dos equips. Des del minut 11 i fins al descans, ocasió rere ocasió en un duel vibrant. Xuts llunyans de Fede Valverde. Assistència incompleta de Toni Kroos. Vinícius Júnior té el gol a l'àrea petita, però el porter Alisson Becker fa una aturada impossible. Travesser d'Eduardo Camavinga. Luka Modric, Cody Gakpo, Ibrahima Konaté i Darwin des de la distància. Rosca del davanter uruguaià del Liverpool i intervenció providencial de Courtois. Xut potent del mitjapunta neerlandès de l'equip red. Però cap gol en un primer temps en el qual Kroos i Modric han fet un recital de futbol.

Fabinho Toni Kroos Real Madrid Liverpool / Foto: EFE
Toni Kroos jugant davant de Fabinho / Foto: EFE

Un Reial Madrid intractable

I al segon temps ha estat el mateix o, fins i tot, encara més vertiginós. El Liverpool ha tirat les línies més endavant i ha buscat encara més la verticalitat. El duel ha embogit i han seguit arribant ocasions a les dues porteries. Vinícius, Valverde, Benzema, Mohamed Salah... han estat alguns dels que han tingut el gol a l'abast en el segon temps.

I ni que Jürgen Klopp fes canvis més ofensius per al seu Liverpool, el Reial Madrid ha sabut gestionar els tempos del partit i què havia de fer en tot moment. Amenaça constant de Benzema, Vinícius i Valverde en zona ofensiva; mig del camp dominat per Kroos i Modric, a banda d'un Camavinga crescut; una defensa intractable amb Dani Carvajal, Nacho Fernández, Éder Militao i Antonio Rüdiger; i poc més a afegir d'un providencial Courtois.

Karim Benzema Real Madrid Liverpool
Karim Benzema jugant contra el Liverpool / Foto: EFE

El Reial Madrid ha jugat un grandíssim partit, resistint i sabent gestionar els seus moments. I al minut 78 ha sentenciat encara més l'eliminatòria amb un gol senzill de Benzema. I per tot això i per l'avantatge que es va aconseguir a Anfield, els blancs ja esperen rival als quarts de final de la Champions League.