El Reial Madrid ha aconseguit aquest diumenge la seva quarta victòria consecutiva en imposar-se amb solvència a un Eibar que no aixeca el cap i que, a poc a poc, s'apropa a la zona de descens.

El triomf dels blancs l'han liderat Benzema i Modric, sublims, que han desarborat com han volgut la defensa del conjunt armero. També, naturalment, ha aparegut el VAR per salvar el Madrid quan pitjor ho estava passant.

I és que l'estratègia habitual de l'Eibar, la de pressionar molt a dalt i imprimir-li velocitat i intensitat al joc, ha servit de ben poc davant d'un Madrid que ha començat el partit molt precís amb la pilota als peus, la qual cosa ha provocat que els de Zidane generessin perill amb molta facilitat.

Benzema Reial Madrid Europa Press

Benzema, celebrant l'1-0, en l'Eibar-Reial Madrid d'aquest diumenge / Europa Press

Benzema i Modric deixen fora de combat l'Eibar, rescatat per Kike García

El primer gol ha arribat al minut 6, després d'un centre precís de Rodrygo al cor de l'àrea que Benzema, després d'un gran control, ha transformat en el 0-1. I sense pràcticament temps per a la reacció local, el Reial Madrid ha aconseguit el segon. Kevin Rodrigues perd una pilota dins de l'àrea, Benzema el regateja com vol i cedeix la pilota enrere, perquè Modric afuselli Dmitrovic.

I el malson per a l'Eibar ha pogut tenir un tercer capítol, ja que només tres minuts després Benzema ha pogut marcar el 0-3, però el francès ha rematat fora un centre precís de Modric.

Sergio Ramos Kike García Eibar Reial Madrid EFE

Sergio Ramos i Kike García, que ha marcat un autèntic golàs des de fora de l'àrea / EFE

I quan semblava que el tercer gol del Reial Madrid estava a punt d'arribar, Kike García li ha baixat els fums amb un golàs espectacular, un xut des de fora de l'àrea que ha entrat per tot l'escaire (28). El gol ha donat ales a l'Eibar, que durant uns minuts s'ha sentit còmode, encara que en el tram final del primer temps el Madrid, mitjançant Benzema i Mendy, han estat a prop de tornar a marcar.

Modric EFEModric ha completat a Ipurua una primera part de molt nivell / EFE

El VAR salva una altra vegada el Reial Madrid

El segon temps ha començat com el primer, amb un Madrid concentrat i fort en busca de Dmitrovic. La millor ocasió en aquests instants ha estat per a Rodrygo, que ha disparat fora (53).

L'Eibar, però, ha estat capaç de donar-li la volta a la situació, i a base d'intensitat ha aconseguit apropar-se a Courtois. El primer en intentar-ho ha estat Diop, amb un xut sec que el porter belga ha desviat (55). I després ha estat el torn d'Inui, que ha disparat molt creuat quan ho tenia tot per posar en un compromís Courtois (57).

Rodrygo Diop EFERodrygo, conduint la pilota davant de la pressió de Diop / EFE

La pressió avançada de l'Eibar ha provocat que el partit entrés en una espiral d'anades i tornades constants, amb ambdós equips veient-se amb opcions de tornar a marcar. En el minut 67, Rodrygo s'ha plantat sol dacant de Dmitrovic, que ha evitat el tercer. La resposta l'ha protagonitzat Muto, que ha rematat fora, per poc, un centre mesurat de Kike García (70). I poc després l'ocasió ha estat per a Asensio, que a punt ha estat de marcar un gran gol en un llançament de falta (74).

I llavors ha estat quan ha arribat la jugada polèmica del partit que, naturalment, ha acabat amb el Reial Madrid com a equip beneficiat. Perquè Sergio Ramos ha tocat la pilota amb el braç, sense tenir-lo enganxat al cos, una acció que aquesta temporada s'està xiulant com a penal, excepte amb un jugador del Reial Madrid com a protagonista.

Ja en el descompte, i després d'una gran ocasió de Bigas, Lucas Vázquez ha marcat l'1-3, després de completar un contraatac.

Al final, doncs, els tres punts se n'han anat cap a Madrid gràcies a una primera part excel·lent de Modric, a un Benzema elegant i precís i, com no, a l'ajuda del VAR. La Lliga ja es va assemblant a la de la temporada passada.