El Barça remunta contra el Reial Madrid a l'Estadi Alfredo Di Stéfano i s'adjudica el primer Clàssic de la història a la Women's Champions League (1-3). Les blaugrana s'han imposat a Valdebebas en l'anada dels quarts de final de la màxima competició europea gràcies al doblet d'Alexia Putellas i al gol de Claudia Pina.

Sorpresa a Valdebebas

Després del Clàssic de fa poc més d'una setmana​, s'ha jugat el quart partit entre culers i merengues de la temporada, però per primera vegada a Europa. I no ha estat ni molt menys com fa uns dies a l'Estadi Johan Cruyff. L'únic semblant ha estat que Jonatan Giráldez ha repetit el seu onze inicial de l'últim duel, però l'efecte no ha estat el mateix.

teresa abelleira alexia putellas real madrid barca efe

Alexia Putellas jugant contra el Reial Madrid / EFE

El Barça ha començat dominant i pressionant, com tothom esperava, però a mesura que han anat passant els minuts, el Reial Madrid s'ha imposat sobre la gespa. Les blanques, aquesta vegada vestint de negre, han posat més intensitat que les blaugrana, aquesta vegada vestint amb la samarreta de la senyera. I aquest ímpetu de les madrilenyes ha estat diferencial.

Les culers volien crear i generar perill, però el Reial Madrid ha estat superior en els primers compassos del partit. Fins i tot, s'han avançat al marcador al minut 8 després d'una rematada creuada d'Olga Carmona que no ha pogut aturar Sandra Paños. Una defensa molt tova i descol·locada ha perjudicat un Barça que estava irreconeixible.

olga carmona real madrid efe

Olga Carmona celebrant el seu gol / EFE

I cosa estranya per al Barça, ha hagut de veure's amb el marcador en contra i amb l'obligació de remuntar el partit. Però les blaugrana només han avisat de lluny, amb un xut de Patri Guijarro, i amb una rematada de cap massa desviada de Jenni Hermoso. No semblava ser el dia ni d'Alexia Putellas ni de Caroline Graham Hansen, les dues millors futbolistes culers.

Remuntada culer

El Barça, immers en el partit més complicat de la temporada i després d'haver encaixat el seu segon gol en la present edició de la Women's Champions League, ha hagut de refer-se a través de la pausa i del seu joc coral. No ha estat possible a la primera meitat, però sí al segon temps.

Al minut 53, ha arribat l'empat culer des del punt de penal. Alexia Putellas no ha desaprofitat el regal del VAR, que ha avisat a l'àrbitra d'una falta dins l'àrea sobre Graham Hansen. I aleshores l'actitud del Barça ha canviat.

barca femenino gol efe

Les jugadores del Barça celebrant un gol / EFE

Claudia Pina, que havia entrat al descans per Leila Ouahabi, ha estat a punt de fer el segon gol culer poc després de l'empat, però el seu xut ha marxat massa alt. Jenni també ha buscat el gol amb insistència, però ha tornat a fallar de cap. I Graham Hansen tampoc ha estat encertada amb un xut amb la cama esquerra.

Irene Paredes ha tornat a jugar després de la lesió per apuntalar la defensa culer, i ha començat el setge del Barça. Aitana Bonmatí i Jenni han tingut les ocasions més clares abans del gol de la remuntada. Amb les blaugrana abocades a l'atac i després de diversos xuts aturats per la defensa blanca, Claudia Pina ha confirmat la remuntada amb un gol al minut 81. I en l'última jugada del partit Alexia ha completat el seu doblet amb una vaselina.