El Reial Madrid ha deixat escapar aquest diumenge una oportunitat d'or per encarrilar la Lliga en no passar de l'empat contra l'Atlètic de Madrid, que ha aconseguit l'1-1 en el minut 93, en l'últim atac dels matalassers. El partit, com ja va sent habitual, ha estat marcada per la polèmica arbitral, ja que Sánchez Martínez, un altre dels col·legiats assenyalats per Reial Madrid TV en la prèvia del partit, ha anul·lat un gol de Savic just començar la segona meitat per un fora de joc posicional de Saúl, quan Lunin estava dins de la porteria, sense opció de desviar la pilota. El gol no ha pujat al marcador, per la qual cosa l'1-0 de Brahim semblava suficient per als d'Ancelotti, que dissabte reben un Girona emprenyat després que els de Míchel no passessin de l'empat contra la Reial Societat en un altre partit polèmic. Al final, però, Marcos Llorente els ha aigualit la festa.

Carlo Ancelotti ha hagut de canviar el plantejament poc abans de començar el partit, per la lesió de Vinícius a l'escalfament. El brasiler ha notat unes molèsties a les cervicals i no ha saltat al terreny de joc. En un primer moment, semblava que el seu substitut anava a ser Joselu, però Ancelotti s'ha acabat decantant per Brahim Díaz. El malagueny s'ha situat a la banda dreta, mentre que Rodrygo ha passat a jugar a l'esquerra, en la posició de Vinícius. L'altra sorpresa ha estat l'elecció de Dani Carvajal com a central dret, amb Nacho al costat, mentre que els laterals han estat per a Lucas Vázquez i Mendy. El centre del camp sí ha estat més reconeixible, amb Camavinga com pivot, amb Kroos i Fede Valverde als interiors i Bellingham per davant, completant el rombe.

Bellingham Brahim Reial Madrid EFE
Bellingham, celebrant amb Brahim el gol del malagueny / Foto: EFE

Brahim aprofita l'oportunitat

El Reial Madrid ha començat molt fort, imposant un ritme molt alt, mentre que l'Atlètic de Madrid ha tirat les línies al darrere, esperant qualsevol recuperació per sortir a l'espai. En el minut 3, Brahim ho ha intentat amb un xut ras que ha atrapat Oblak i poc després ha estat el torn de Camavinga, que ha disparat desviat. La resposta de l'Atlètic de Madrid ha estat un xut creuat de Morata, que s'ha mogut molt bé entre línies. Semblava que el conjunt de Simeone havia aconseguit treure's la pressió del damunt, però ha arribat el gol del Reial Madrid. Jugada embolicada dins de l'àrea, amb un mal refús de Koke. La pilota cau a peus de Bahim, que supera Oblak picant-lo (20').

L'Atlètic de Madrid ha reaccionat amb ràbia i només 3 minuts després Witsel ha posat a prova Lunin. I en el córner següent ha estat Savic, que no ha marcat de miracle. Després d'aquests dos ensurts seguits, el Reial Madrid ha tornat a recuperar el control, encara que amb menys profunditat. En el minut 32, Lucas Vázquez ha disparat el lateral de la xarxa i poc després ho ha intentat Saúl, amb una rematada de cap que ha sortit fora.

Simeone protesta Europa Press
Simeone, indignat després de l'anul·lació del gol de Savic / Foto: Europa Press

Nova polèmica i gol de Llorente

I just començar la segona part ha arribat la polèmica que, com ja ve sent habitual, ha afavorit el Reial Madrid. Griezmann executa un córner i Savic marca a plaer. Segons després, el gol ha estat anul·lat, per fora de joc posicional de Saúl. Lunin no tenia opció d'aturar la rematada, però Sánchez Martínez, assenyalant-se l'orellera de la comunicació amb el VAR, ha anul·lat el gol. La decisió ha afectat l'Atlètic de Madrid, que de nou s'ha vist superat a l'espai. El Reial Madrid, però, no ha generat perill real, més enllà d'una caiguda de Bellingham en la qual ha reclamat penal i d'un xut centrat de Rodrygo.

En el tram final, l'Atlètic de Madrid ha aconseguit el domini, mentre que el Reial Madrid ha apostat clarament per intentar sentenciar el derbi en algun contraatac. En el minut 70, Brahim ha estat a punt de marcar un gran gol, però el seu xut ha sortit fora. La resposta de l'Atlètic ha estat de Griezmann, amb una rematada de taló del francès que ha desviat Lunin. I quan semblava que la victòria era un fet, ha arribat l'empat, de Marcos Llorente, després d'una deixada de Memphis. La Lliga de la polèmica continua viva, de miracle.