En la seva primera semifinal en la Champions, el Manchester City ha jugat a la defensiva, amb por, sense agafar riscos, com si confiés més en el partit de tornada que no pas en el que jugava en el seu camp. El Reial Madrid, sense Cristiano Ronaldo, lesionat i dubte per a la volta, ha tingut les millors oportunitats de gol. Amb empat a zero, el Madrid s'ha guanyat el paper de favorit per a la final del 28 de maig a Milà.

La notícia del Manchester City-Real Madrid no ha estat al terreny de joc de l'Etihad Stadium sinó fora d'ell. L'absència de Cristiano Ronaldo per una lesió al bíceps femoral ha deixat partit orfe del millor artiller de la Champions amb els seus 16 gols en 10 partits. El Madrid ha perdut atac i el pitjor per a l'equip blanc és que el portuguès serà dubte per al partit de tornada, dimecres vinent 3 de maig al Bernabéu.

La por impera en la primera part

Amb el Manchester City jugant a la defensiva malgrat tenir a l'afició a favor, el Madrid s'ha acomodat al partit. I el que havia de ser un duel d'atacs, amb Kun Agüero i De Bruyne, pel costat anglès, i Cristiano i Benzema, pel bàndol madridista, ha acabat convertint-se en una semifinal en la qual ha imperat la por per sobre de l'ambició per la victòria, especialment per part de l'equip local, que ha acabat tenint més problemes malgrat l'obsessió per defensar el 0-0.

Per si fos poc per restar qualitat al partit, el ManCity ha perdut als 40 minuts David Silva, que ha patit una lesió muscular. A partir de llavors l'equip de Manuel Pellegrini ha estat més previngut, ha pensat més els moviments ofensius. Tan pobra ha estat la feina atacant dels dos rivals, que la primera part ha finalitzat sense ni un xut a porteria.

Sense Silva, no ha aparegut Kun Agüero ni tampoc De Bruyne, i el Manchester City ha donat la imatge d'un equip sense iniciativa, i fins i tot sense ambició. Pellegrini, a més, ha substituït Navas per completar un equip més defensiu, que ha acabat oferint més oportunitats al Madrid.

Ocasions blanques

El partit s'ha animat una mica més en el segon període. Almenys s'ha obert més. Potser empès per l'afició, que no ha deixat de cantar, el ManCity ha volgut atacar, però sense gairebé èxit.

El Madrid, en canvi, que també ha perdut Benzema en el descans, ha trobat el joc que més s'adaptava a l'equip que tenia al camp. L'única ocasió o el primer xut a porteria ha estat una rematada de cap de Sergio Ramos (54m.) després d'un córner llançat per Kroos. L'alemany també ha provat porta (66m.), però el seu xut ha sortit desviat.

El Madrid ha collat i als 71 minuts li ha arribat la millor oportunitat, quan Carvajal ha posat un centre mesurat davant de Jesé que ha rematat al travesser. Després Pepe no ha pogut batre Hart als 82 minuts quan estava a pocs metres d'ell. Només cap al final, Keylor Navas ha hagut d'esforçar-se en un xut de De Bruyne per enviar a córner. Trist balanç per a un equip milionari.

Manchester City: Hart; Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy; Fernando, Fernandinho, Silva (Iheanacho, 41m.), Navas (Sterling 77m.); De Bruyne i Agüero.

Reial Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos (Isco 89m.); Bale, Benzema (Jesé 46m.) i Lucas.

Àrbitre: Cüneyt Çakir (Turquia). Grogues a Silva, Pepe i Carvajal.