El Barça guanya la Copa del Rei de bàsquet apallissant el Reial Madrid (73-88). Victòria de campió, per fer un cop de puny sobre la taula i sent el primer títol des de l'arribada de Sarunas Jasikevicius a la banqueta blaugrana.

Un Barça sense por i a pel títol

Guanyar, guanyar i guanyar. Però fer-ho jugant bé a bàsquet, amb intensitat i confiança. I així mateix ho ha fet el Barça de Jasikevicius des del moment que han saltat sobre la pista del Wizink Center.

Tot i que la primera possessió ha estat blaugrana i la primera cistella d'Abalde, del Reial Madrid, després ha arribat la piconadora culer. A partir del cinquè minut, quan el Barça s'ha posat per primera vegada per davant en el marcador gràcies a l'encert de Mirotic, ja no s'ha deixat espantar pel conjunt blanc.

barça madrid final ACB EFE

Els de Pablo Laso han vist com el Barça marxava sense saber com. Els que sí ho sabien eren els de Jasikevicius, que després d'aconseguir un parcial de 0-14, amb la gran contribució de Smits, s'han allunyat en el marcador.

Al final del primer quart la distància del Barça ja era de +9 (11-20). I al final del segon quart ha arribat a ser de +21 (31-52). Els 10 punts de Brandon Davies i Mirotic, que ha hagut de marxar al vestidor a la meitat del segon quart, a més dels 9 de Smits i els 8 de Higgins, han deixat el Madrid molt tocat al descans. Insuficients els 6 punts de Thompkins i Deck, màxims anotadors blancs aleshores.

El nivell del Barça no decau

El recital defensiu del Barça ha estat molt efectiu durant els dos primers quarts i amb un Mirotic tan còmode, la victòria era clara. Però ja al tercer quart els blancs s'han tornat a ficar dins del partit. Tavares, molt atent sota la cistella, i Llull i Causeur reapareixent amb triples, el Madrid s'ha apropat a +13, però la diferència s'ha anat mantenint.

El Madrid sense Campazzo, Rudy, Taylor ni Randolph, no és el Madrid dels últims anys. I la distància basquetbolistica era tan evident, i que el Barça s'acabaria emportant la Copa, que al final del tercer quart cap jugador del Madrid havia arribat als 10 punts. I el Barça ha acabat amb un +19 (50-69).

Jasikevicius final ACB EFE

Festival anotador

El Barça no ha volgut afluixar, i amb un Jasikevicius sempre actiu des de la banqueta, l'equip ha anat a més. Defensivament sempre atents, amb més d'una ajuda, i evitant tots els intents blancs d'incursions a la pintura. El Madrid, tot i el seu últim esforç, no ha pogut davant del festival coral i anotador dels culers.

La Copa ha acabat tenyint-se del color que ha semblat durant tot el partit. El Barça ha estat molt i molt superior i també el just vencedor. Els blaugrana tornen a ser campions de la Copa del Rei dues temporades després i repetint contra l'etern rival. Ara el palmarès de la competició s'ajusta i el Barça suma 26 trofeus, a només 2 del conjunt blanc.

Imatge principal: Abrines, Jasikevicius i la banqueta del Barça celebrant una cistella / EFE