El Reial Madrid ha començat la Lliga Santander 2021/22 amb una plàcida victòria al camp de l'Alabès (1-4) amb un Benzema que ha demostrat que segueix amb l'olfacte golejador de sempre marcant un doblet. L'Espanyol, per la seva banda, ha signat les taules en el seu retorn a l'elit del futbol espanyol en la seva visita a Osasuna (0-0).

L'Alabès aguanta fins al descans

El principi del partit no feia presagiar la comoditat amb la que ha acabat traient el partit el Madrid. En els primers minuts, els locals, amb l'alè de la seva afició empenyent des de la graderia de Mendizorrotza, han intentat marcar el primer, sobretot amb la velocitat de Luis Rioja en banda i la innegociable lluita de Joselu a la punta de l'atac.

Luka Modric Luis Rioja alaves madrid efe

Modric condueix davant de la pressió de Luis Rioja / EFE

El davanter gallec n'ha tingut una pels seus però el xut ha acabat desviat pel cap de Nacho quan buscava la porteria de Courtois. La més clara dels vitorians ha arribat dels peus del català Pere Pons, però tot i superar Courtois, la pilota ha llepat el travesser i ha acabat fora. El Madrid ha intentat desfer la igualada abans del descans mitjançant les individualitats de Hazard i Bale, ambdós titulars i sembla que Ancelotti vol recuperar la seva millor versió, però tampoc han aconseguit superar Fernando Pacheco.

Tota la feina de l'Alabès en els primers 45 minuts se n'ha anat en orris a la represa. Al tercer minut de joc, Benzema ha convertit un genial toc d'esperó de Hazard en el primer gol del partit amb un potent xut de primeres i ha aplanat el camí del Madrid cap a la victòria. Pocs minuts després Nacho s'ha avançat bé al seu marcador per marcar el segon i els locals s'han desmotivat.

Sense temps a reaccionar pels bascos, Benzema ha culminat una gran jugada individual de l'uruguaià Fede Valverde i ha marcat el tercer del Madrid, el segon en el seu compte particular. Semblava que el Madrid golejaria i tancaria el partit sense encaixar, però un greu error de Militao ho ha impedit.

Benzema Alaba Real Madrid celebracion EFE

Alaba, debutant, celebra un dels gols de Benzema / EFE

L'Alabès no ha dit la seva última paraula quan ha retallat diferències amb el gol de Joselu. El davanter ha estat encertat des dels onze metres després d'una errada clamorosa del Madrid que ha mostrat les seves mancances defensives i la desconnexió amb un 0-3 a favor.

En qualsevol cas, el Madrid no ha patit en cap moment per guanyar el partit i és que ha estat superior en totes les facetes del joc. Hi ha hagut homes importants que han destacat en aquest duel a Mendizorrotza i Carlo Ancelotti surt del primer combat amb una victòria còmoda.

Per arrodonir el lluminós, Alaba s'ha lluït amb una gran centrada que ha finalitzat Vinícius amb un bon cop de cap. 1-4 i golejada dels blancs per estrenar-se al campionat domèstic.

L'Espanyol suma a domicili

Per la seva part, l'altre partit que s'ha disputat a les 22.00h ha estat l'Osasuna-Espanyol. Aquest duel s'havia de disputar a les 17.00h, però l'onada de calor ha obligat a ajornar-ho a la nit. El matx ha estat igualat i els dos conjunts s'han acabat repartit un punt cadascú per començar la Lliga.

David Lopez RCD Espanyol Osasuna EFE

David López intenta bloquejar una centrada / EFE

Els de Navarra han gaudit de diverses ocasions per avançar-se al marcador, així com els catalans, però el marcador no s'ha mogut en cap moment. Els minuts anaven avançant i una de les més clares han estat als peus d'Embarba i també de RDT. L'Osasuna ha estat millor en el tram final del duel, però els blancs-i-blaus han sabut defensar-se a la perfecció.

Una de les grans novetats és que el públic ha tornat a les graderies i a El Sadar hi havia fins a 8.000 persones. L'altra notícia és que l'Espanyol ha tornat a la Primera Divisió després de proclamar-se campió de Segona la temporada passada.

Imatge principal: els jugadors del Madrid celebren un gol / EFE