Juan Carlos Unzué, exporter i extècnic del FC Barcelona, entre d'altres, porta sis mesos lluitant contra l'ELA, una dura malaltia que Unzué afronta amb el millor dels seus somriures i que li ha canviat la concepció que tenia de la vida, tal com ha afirmat en més d'una ocasió. Ara, el tècnic ha repassat diversos aspectes de la seva experiència professional en una entrevista a Ídolos.

"El tipus de vida que nosaltres hem tingut m'ha ajudat a poder acceptar, crec que aquesta és la paraula clau, que això és part de la meva vida, de la mateixa manera que ho han estat aquest conjunt d'èxits que he tingut," ha afirmat Unzué respecte a la seva relació amb l'ELA. "Hem fet una vida molt ambiciosa, molt materialista. Es pot gaudir de moltes coses i les coses essencials no tenen un cost material", ha afegit.

unzue girona

Unzué, en la seva etapa com a tècnic del Girona / Girona FC

L'ambició de Messi i els consells de Maradona

Juan Carlos Unzué és de les poques persones que ha pogut treballar amb Diego Armando Maradona, en la seva etapa com a porter del Sevilla, i amb Leo Messi, sent el segon de Luis Enrique. "El que ha fet mantenir-se a Messi ha estat l'ambició i això comporta moments d'estrès. Ell s'autoexigeix per continuar sent el millor i com a conseqüència també vol el màxim dels que l'envolten, siguin companys, l'assistent, el fisioterapeuta o l'entrenador. Això produeix un estrès gran que hi ha companys que no són capaços de suportar", ha afirmat respecte al 10 blaugrana.

Leo Messi trist Barca Juventus EFE

Leo Messi, durant el partit contra la Juventus del Camp Nou / EFE

I de Maradona, Unzué ha rememorat un dels moments més recordats del pelusa en la seva etapa al Sevilla, la seva miraculosa dieta abans d'un partit contra el Madrid. "Havíem de jugar contra el Reial Madrid a la tornada del Nadal. Ell se'n va anar aquella setmana al CAR de Sierra Nevada a passar les vacances amb la seva família i quan nosaltres el vam veure als set dies, sabeu quant pes havia baixat? Vuit quilos!", recorda Unzué. "I us podeu creure que aquests set o vuit dies ens va dir que l'únic que havia menjat era un tipus de carn crua, repetint aquest tipus de menú perquè s'havia ficat entre cella i cella el partit davant del Reial Madrid".

Unzué, a més, explica que Maradona els hi donava consells sobre la vida. "Parlàvem molt amb ell i ens explicava temes de la seva vida personal. Ens deia: 'Jo us estic explicant això perquè sé que m'he equivocat i el que no vull és que vosaltres torneu a cometre el mateix error que jo'".

Johan Cruyff Efe

Unzué ha recordat la seva etapa al Barça amb Cruyff com a entrenador / EFE

Les classes magistrals de Johan Cruyff

I és clar, un altre gran nom amb qui ha treballat Unzué és Johan Cruyff, just en els inicis de l'holandès a la banqueta del Barça, en plena formació del Dream Team. "A tots ens va marcar. Ens vam adonar que estàvem davant d'un transgressor, d'un entrenador diferent per tot el que transmetia, per la idea de joc, per la seva manera de ser... El feia únic. La reflexió que fem alguns companys respecte al Johan és que el que veritablement cridava l'atenció era que tot el que et deia tenia molt sentit i en el fons semblava molt simple".

 

Imatge principal: Juan Carlos Unzué, en un entrenament del FC Barcelona / EFE