Amb una gran valentia i solidaritat, Juan Carlos Unzué ha anunciat aquest dijous que pateix Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Ho ha fet a l'Auditori 1899, al costat del Camp Nou, i amb la presència de familiars i amics seus.

Recursos econòmics per a l'ELA

L'exentrenador de Barça, Girona i Celta, entre altres, s'ha volgut mostrar transparent sobre el seu estat de salut i ho ha volgut fer públic per intentar buscar recursos econòmics per una malaltia que no té cura.

Unzué ha comentat que el primer diagnòstic va ser fa un any i el mes de febrer li van confirmar. "Pateixo ELA, m'està afectant les meves extremitats, braços i cames de forma simètrica. No té tractament ni cura, excepte unes pastilles que m'estic prenent des del primer dia", ha explicat.

Unzué ha dit que ho porta "bé" i que està "fort mentalment". "Em sento un autèntic privilegiat pel que la vida m'ha donat. Aquesta malaltia sembla invisible però està allà i la pot patir qualsevol persona, sigui del país que sigui, o tingui un determinat estatus", ha manifestat.

"Firmo per un equip modest, però molt compromès"

Unzué ha assegurat que la seva etapa com a entrenador s'ha acabat i ha volgut fer el símil futbolístic que ara 'fitxa' per un equip més modest. "La meva etapa com a entrenador ja ha finalitzat i ara firmo per un equip modest però molt compromès que són els pacients d'ELA", ha dit.

L'exjugador i exentrenador ha confessat que durant aquest temps l'han ajudat diverses persones que s'han convertit en referents i ha tingut la següent reflexió: "M'han deixat clar la gran capacitat que tenim l'ésser humà per adaptar-nos i superar les diferents situacions. M'ha cridat l'atenció que ells tenen moltíssimes ganes de seguir vivint. La vida val la pena, inclús quan les coses es posen difícil".

Unzué també ha parlat sobre la pandèmia que està vivint el món i ha comentat que ens hem adonat que "som més vulnerables del que ens creiem". I ha volgut ser reivindicatiu i fer una crítica política: "Ara mateix haurien de ser uns referents i no ho són. Solucionin els problemes com un equip".