Madrid ha acomiadat el 13è Torneig Internacional Wheelchair Fundació Emilio Sánchez amb un rècord de participació i reafirmant el seu compromís amb l'esport inclusiu. Durant quatre dies de competició, l'esdeveniment disputat a la Ciutat de la Raqueta de Madrid ha comptat amb la presència de destacats esportistes de tenis en cadira de rodes procedents d'arreu.
En la jornada final, el brasiler Daniel Rodríguez es va proclamar campió en la categoria masculina en vèncer el coreà Ho Won per 6-3, 6-0, dominant la final de principi a fi. En la categoria femenina, la sud-africana Kgothatso Montjane es va alçar amb el títol en imposar-se a la japonesa Mamani Tanaka per 6-2, 6-4, en un partit de gran tècnica i estratègia. Així mateix, en la categoria Quad el brasiler Ymanitu Silva va guanyar davant l'argentí Enrique Lazarte amb un marcador ajustat de 7-6, 7-5.
Per la seva part, en la categoria de Dobles Quad, Enrique Lazarte (Argentina) i Justin Michael (Canadà) es van coronar campions. En Dobles Open, Maikel Scheffers (Països Baixos) i Casey Ratzlaff (EUA) van obtenir la victòria, mentre que, en Dobles Femení, Jinte Bos (Països Baixos) i Maayan Zikri (Israel) es van emportar el títol.
L'acte de clausura va comptar amb la presència d'autoritats com José Antonio Martínez Páramo, regidor del Districte Fuencarral-El Pardo; María Cabezón Giménez, directora de Coordinació Esportiva de la Comunitat de Madrid; Tati Rascón, president de la Federació Madrilenya de Tenis; Marisa Sánchez Vicario, en representació de la Fundació Emilio Sánchez, i Diego Rivas, CEO de la Ciutat de la Raqueta.
A més del seu valor esportiu, el torneig té un clar component solidari: recaptar fons per al creixement de les escoles de la Fundació i el desenvolupament de projectes socials i educatius que promoguin l'esport inclusiu. Aquestes escoles, ubicades a Madrid, Barcelona, Toledo i Sevilla, ofereixen formació esportiva a persones amb discapacitat.
Emilio Sánchez Vicario, president de la Fundació, ha destacat que aquesta edició ha superat totes les expectatives, tant en l'àmbit esportiu com a humà. "Cada any comprovem que el tenis en cadira de rodes no només és un exemple d'alt rendiment, sinó també una inspiració per a tothom".
Aquesta edició del torneig ha coincidit amb el 15è aniversari de la Fundació Emilio Sánchez Vicario, consolidant-se com una referència en la promoció del tenis adaptat i l'impuls de talents internacionals.
Des de 2012, el torneig ha acollit a més de 500 jugadors en cadira de rodes gràcies al suport institucional i empresarial, destacant el suport de l'Ajuntament de Madrid, la Comunitat de Madrid, la Federació Espanyola de Tenis, la Federació Madrilenya de Tenis i entitats privades com Head, Campofrío, Better Balance, Ciutat de la Raqueta i NH Hotels.
Amb aquesta nova edició, la Fundació consolida el seu compromís amb l'esport com a motor d'inclusió social i es prepara per continuar treballant en la promoció del tenis en cadira de rodes en l'àmbit nacional i internacional.