L'Ajax ha fet història. El conjunt holandès ha eliminat el Reial Madrid en els vuitens de final de la Champions League després d'un partit espectacular (1-4). Els neerlandesos han capgirat l'eliminatòria (1-2) i han escrit en les pàgines d'or de la competició en el matx de tornada al Santiago Bernabéu.

Un Ajax amb àngel: Johan Cruyff

El guió del partit no podia ser millor. L’Ajax visitava el Santiago Bernabéu amb una missió gairebé impossible, vèncer el campió de les últimes tres edicions de la Champions League. El conjunt holandès és un dels equips més joves que hi ha Europa i si hi ha una característica que els identifica són les ganes de menjar-se el món.

Vinícius Reial Madrid Ajax EFE

Aquest Ajax està comandat per un àngel al cel que té el nom de Johan Cruyff. I és que l’última vegada que el club neerlandès va eliminar el Madrid a la Champions va ser en la temporada 1972/73 en les semifinals i amb Cruyff com a jugador. En la final, l’Ajax van aixecar l’Orelluda.

L’inici del matx ha estat frenètic i és que només en el minut 4 Varane ha enviat la pilota al travesser i feia preveure que els holandesos patirien de valent. Però només ha estat un miratge. L’Ajax ha estat superior en tot moment i ha anul·lat el Madrid en el matx. Els espectadors no han tardat gaire a veure un gol i és que el minut 7 Ziyench ha obert la llauna amb un gol d’una gran factura.

Aquesta ha estat la primera ocasió del conjunt holandès i ha acabat amb gol, 100% d’efectivitat. El conjunt blanc no estava còmode sobre el terreny de joc, Modric i Kroos no trobaven els espais per connectar amb els davanters i es començaven a desesperar. I en el minut 18, gol de Neres. Contraatac perfecte de l’Ajax que posava el 0-2, que ja servia per eliminar el Madrid de la Champions.

Neres Reial Madrid Ajax EFE

El drama del Madrid es consumava quan Lucas Vázquez i Vinícius es lesionaven en la primera meitat i els seus rostres ho mostraven tot. Ambdós han marxat plorant i amb una sensació d’impotència de no poder fer res. Aquest Ajax juga al que De Jong, el fitxatge estrella del Barça per la pròxima temporada, vol, i aquest dimarts ha donat una autèntica lliçó de futbol al Bernabéu.

Partit per la història de l'Ajax

El Madrid no el pots donar mai per mort i sota aquesta premissa han encarat els holandesos la segona part. Els de Solari han sortit a mossegar, però Onana i De Ligt feien de la defensa un mur. En el matx no podia faltar la polèmica i en el minut 62 ha arribat. Golàs de Tadic per tota l’escaire que posava el 0-3 en el lluminós però en l’inici de la jugada, Mazraoui ha robat la pilota al límit amb el fora de banda. Després de la revisió del VAR, el col·legiat ha donat la diana.

Asensio ha marcat l'1-3 en el minut 70 i provocava que hi hagués uns minuts d'infart, però Schöne s'ha encarregat d'eliminar qualsevol sensació de por amb un altre golàs de falta. 1-4 i eliminatòria sentenciada. L'Ajax ha fet història en una setmana per oblidar del Madrid, en què el Barça el va eliminar de la Copa de la Rei i el va sentenciar a la Lliga.