Tots podem equivocar-nos. Forma part de la nostra feina, i pot passar. Però hi ha un sector molt concret de la societat, i de l'esport en particular, als què no els permetem equivocar-se i que cada cosa què fan és examinada amb lupa: els àrbitres

Nils Heer, protagonista involuntari del partit

La seva feina consisteix en prendre moltes decisions en qüestió de segons i amb un ritme molt ràpid i, òbviament, s'equivoquen. L'error arbitral forma part del joc, i diaris, tertúlies de bar i programes de ràdio i televisió s'omplen de discussions eternes en què mai es posen d'acord sobre si ho ha fet bé o no.

nils heer arbitro perdon dinamarca FC Fredericia

L'àrbitre, demanant perdó a dos jugadors del FC Fredericia / FC Fredericia

Però hi ha vegades que els mateixos protagonistes són més que conscients què s'han equivocat, i en alguna ocasió ho fan palès d'una forma molt expressiva. Això va passar aquest cap de setmana al Nord Energi Arena, de la localitat danesa de Hjørring, durant la disputa del partit entre el Vendsyssel FF i el FC Fredericia, de la segona divisió de Dinamarca.

Era el minut 28 de partit i els locals guanyaven per 1 gol a 0, després d'avançar-se al minut tres. Els visitants, el FC Fredericia, segons a la classificació, buscaven el gol de l'empat i en una jugada atacant estaven a punt de trobar-lo, però l'àrbitre ho va impedir. Nils Heer, el protagonista involuntari de la situació, va xiular una falta per joc perillós d'un defensa local quan el davanter del Fredericia havia aprofitat un error per plantar-se sol davant del porter.

Hauria d'haver donat la llei de l'avantatge

Heer va xiular la falta, enlloc de donar la llei de l'avantatge, evitant així que Samson Iyede, el davanter nigerià dels visitants, acabés definint. L'àrbitre va veure al moment que s'havia equivocat i la seva reacció va ser d'allò més genuïna. Va posar-se les mans al cap, va agenollar-se sobre la gespa i va demanar perdó pel seu error.

Els jugadors, frustrats per la situació, van entendre que Nils Heer s'havia equivocat, ho havia vist, i no podia fer cap altra cosa que disculpar-se. El partit va continuar amb normalitat i cinc minuts després el FC Fredericia va empatar. El marcador no va moure's més i el partit va acabar 1-1. Un partit més, però segur que l'àrbitre el recordarà tota la vida.

El mateix club va reaccionar d'una forma amable

Fins i tot el club "afectat" s'ho va prendre amb filosofia. Després de 6 partits, segueixen sense perdre i van publicar un tweet genial. "Fins i tot l'àrbitre ha hagut d'agenollar-se pel nostre inici de temporada invicte en l'enfrontament d'avui contra el Vendsyssel FF", deia la piulada.

Imatge principal: Nils Heer, l'àrbitre del partit, agenollat sobre la gespa demanant perdó pel seu error / FC Fredericia