Segona jornada amb gust amarg per als equips catalans de la Lliga SmartBank. L'Espanyol, que havia escombrat l'Albacete sense oposició en el seu primer partit a la categoria de plata (3-0), va ser incapaç de derrotar un altre aspirant a l'ascens com el Mallorca a l'RCDE Stadium (0-0).

Els blanc-i-blaus han aconseguit retenir homes com Raúl de Tomás, Adri Embarba, Marc Roca o David López i tenen una de les millors plantilles del campionat, però aquest fet, en una categoria com la Segona Divisió, no et garanteix res. Que ho preguntin a Montilivi.

Contra el conjunt balear, els de Vicente Moreno –qui s'enfrontava al seu exequip– no van arribar a la porteria contraria amb regularitat i, de fet, podrien haver perdut el partit si l'exblaugrana Jordi Mboula hagués culminat amb encert un contraatac a la segona part. Els pericos sumen 4 punts. Tocarà remar.

El Sabadell planta cara però es desfà

El Sabadell, d'altra banda, va perdre el seu primer partit en el seu retorn a la categoria de plata. Els vallesans, que s'estrenaven més tard després de jugar el play-off de Segona B, tenien el repte de guanyar contra un dels rivals amb més nivell de Segona, el Rayo Vallecano (1-2).

sabadell rayo vallecano @CESabadell

Rayo-Sabadell / @CESabadell

El Centre d'Esports va començar guanyant gràcies a un golàs de falta directa de Juan Hernández al minut 21, però amb el pas del temps, i tot i que va oferir una bona cara, la qualitat dels vallecans es va acabar imposant. Primer, gràcies a una diana Santi Comesaña quan s'havia disputat una hora de partit; després, a deu del final, quan Alejandro Catena va rematar completament sol un servei de córner. Els d'Antonio Hidalgo tenen motius per ser optimistes, però caldrà millorar i buscar reforços amb experiència a la categoria.

Dissabte vinent és el torn del Girona, que s'estrena al Molinón contra l'Sporting després de disputar el play-off a Primera (18:15h / GOL). Diumenge el Sabadell s'enfrontarà al Mallorca a Son Moix (16:00h / Movistar LaLiga) i dilluns l'Espanyol visitarà l'Oviedo (21:00h / GOL).