No ha passat ni una temporada des que Raphinha és jugador del Barça, però el brasiler és un dels futbolistes de la plantilla blaugrana que podria marxar a l'estiu. Joan Laporta va fer una inversió de més de 60 milions d'euros per fitxar un extrem amb molt potencial i, tot i que el seu rendiment ha estat un pèl irregular, amb el pas de les jornades s'ha consolidat a l'onze titular, sobretot, després de la lesió d'Ousmane Dembélé.

El Barça ha de rebaixar la massa salarial de la plantilla, ja que la situació econòmica del club continua sobrevivint sota mínims, i Raphinha és un dels actius més importants. Però, des de la directiva, tenen clar que no poden deixar marxar el brasiler per qualsevol preu. Tenint en compte l'esforç que Laporta va dur a terme per convèncer el Leeds United, si un equip està interessat en Raphinha, haurà de posar molts diners sobre la taula.

Pase exterior de Raphinha ante Camavinga / Foto: EFE
Raphinha intenta superar Camavinga en un Clàssic d'aquesta temporada / Foto: EFE

Oferta mínima de 100 milions per Raphinha

Des del diari AS apunten que el Barça no vendrà Raphinha per menys de 100 milions d'euros. És a dir, qui vulgui fitxar el carioca haurà de realitzar una oferta astronòmica. L'esmentada font explica el perquè d'aquest preu: Raphinha li costa al Barça 25 milions d'euros cada any i, tenint en compte que aquest estiu encara no haurà amortitzat tota la inversió que es va fer pel brasiler, Laporta demanarà, com a mínim, 100 milions.

Tot i això, des del club confien en què Raphinha acabarà d'explotar tot el seu talent. Cada jugador que fitxa pel Barça necessita un temps d'adaptació. Però, mica en mica, el brasiler ha anat fent mèrits per seguir de blaugrana moltes temporades més i ja fa uns mesos que Xavi Hernández l'alinea de titular per davant d'altres futbolistes com Ferran Torres o Ansu Fati, que han tingut molt menys protagonisme.

El Barça no vol perdre diners amb Raphinha

És evident que la possibilitat que Raphinha marxi del Barça no és esportiva, sinó econòmica. En ser un futbolista amb molt talent i que té un elevat valor de mercat, els culers podrien ingressar més diners venent el brasiler que buscant-li una sortida a altres jugadors. Però, Joan Laporta tampoc acceptarà qualsevol oferta. El Barça no vol perdre diners, ni precipitar-se a validar un traspàs menor de 100 milions d'euros.

Cada setmana que passa, Raphinha és molt més important. I, Xavi Hernández ho ha deixat clar en més d'una ocasió, que el brasiler és un futbolista imprescindible, tant a la sala de premsa com a la banqueta. Malauradament, però, l'economia del club encara necessita que se la cuidi i, el fet que encara s'hagi de reduir la massa salarial, empeny el club a realitzar vendes. Però, Joan Laporta ho té clar: Raphinha no marxarà per menys de 100 milions d'euros.