Tot semblava que estava anant molt bé al Barça en aquest inici d'any fins que contra el Girona, encara que es va aconseguir una nova victòria, es va lesionar Ousmane Dembélé. L'extrem francès semblava un altre des de l'arribada de Xavi Hernández a la banqueta culer, però algun dia havia de tornar la fragilitat muscular de Dembélé. I la lesió ha arribat en el seu millor moment com a jugador del Barça. I el problema és evident perquè el gran líder de l'actual equip blaugrana es perdrà una sèrie de partits decisius.

La preocupant lesió de Dembélé

Havia passat el minut 20 a Montilvi quan, en una de les seves curses habituals amb molta velocitat, Dembélé va haver de frenar i ràpidament es va posar la mà al quàdriceps de la cama esquerra. Dembélé s'havia tornat a lesionar. Les cares de Xavi Hernández, del seu staff tècnic i de tota la banqueta culer ho deien tot. I clar, Dembélé s'havia tornat a trencar.

Ràpidament es va fer el canvi i la preocupació va anar en augment. Tot just en arribar a Barcelona va passar a fer-se proves mèdiques que han confirmat la lesió: "Té una lesió al recte anterior de la cuixa esquerra". El comunicat del Barça era clar, però no amb el seu temps de baixa. I Xavi Hernández es va resignar a la sala de premsa: "És una pena".

Tot i semblar que no és de gran gravetat, sí que amb el pas de les hores s'ha anat confirmant l'abast temporal d'aquesta enèsima lesió del futbolista francès. Ha arribat en un moment en el qual estava futbolísticament pletòric i demostrant partit rere partit que és aquell Dembélé desequilibrant i diferent pel qual se'l va fitxar.

Els partits que es perdrà Dembélé

El gran problema del Barça, i també la gran preocupació, és que estarà unes tres setmanes de baixa. Això significa que està pràcticament descartat per al primer partit del play-off de l'Europa League contra el Manchester United que es disputarà al Camp Nou. I és bastant complicat que arribi en les millors condicions —si arriba— al partit de tornada.

Per tant, no s'espera la presència de Dembélé fins la setmana del 20 de febrer, tot i que encara no estarà al seu millor nivell. I això confirma que gairebé segur es perdrà cinc partits molt importants. El francès no jugarà els partits de Lliga contra el Betis, el Sevilla, el Vila-real i el Cadis, i també es perdria el primer partit contra el United. I ja veurem si arriba per a la tornada contra el club red devil.

Partit Competició Data
Betis-Barça Lliga 01/02/23
Barça-Sevilla Lliga 05/02/23
Possible anada semifinal Copa del Rei 08/02/23
Vila-real-Barça Lliga 12/02/23
Barça-Manchester United Europa League 16/02/23
Barça-Cadis Lliga 19/02/23
Manchester United-Barça Europa League 23/02/23
Almeria-Barça Lliga 26/02/23
Possible tornada semifinal Copa del Rei 02/03/23
Barça-València Lliga 05/03/23

 

En el millor dels pronòstics i amb la millor de les recuperacions podria deixar la lesió en dues setmanes i arribar a temps per jugar contra el United al Camp Nou, però seria demanar massa. Dembélé, reincident habitual en les lesions, segur que no voldrà arriscar i tothom anirà amb peus de plom. Millor prevenir abans que es pugui complicar. I un mes de recuperació pot ser un temps prudencial.