Sandro Rosell segueix en presó preventiva un any després d'entrar-hi. El "risc de fuga" manté l'expresident del Barça entre reixes, acusat de blanquejar 6,5 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals de partits amistosos de la selecció brasilera de futbol.

Ara, dies després de complir-se un any des que és a la presó, Ramon Tremosa, diputat del grup ALDE al Parlament Europeu, ha traslladat per escrit una pregunta a la comissària de Justícia, Vera Jourova, demanant el dret a un judici just i la presumpció d'innocència.

Tremosa al·lega que en el cas de Rosell hi ha: "presó preventiva, violació de l'Article 6, 47-49 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE i la Directiva de la UE 2016/343 al dret d'un judici just/presumpció d'innocència". I el diputat català ha fet una piulada amb la seva pregunta a la Comissió Europea:

Tremosa també posa en dubte la imparcialitat en aquest cas concret: "Com ha de tenir un judici just Sandro Rosell sota l'article 47 de la Carta dels Drets Humans quan sabem que la jutgessa Carmen Lamela ha tingut diversos judicis compromesos, com contra Abengoa o contra Bancaixa, no li sembla que no és imparcial?".

La pregunta queda escrita i ja entregada. Ara només queda esperar la resposta que trigarà unes 10 setmanes a ser contestada.