Rafa Nadal serà la gran atracció d'aquest Barcelona Open Banc Sabadell. Després de la baixa d'última hora de Carlos Alcaraz, que no podrà defensar la seva corona perquè no s'ha recuperat a temps de les molèsties a l'avantbraç dret que va patir la setmana passada a Montecarlo, Nadal ha confirmat que ell sí que disputarà el torneig barceloní. Un dia abans del seu debut la pista que du el seu nom, el 14 vegades campió de Roland Garros ha anunciat en una curta roda de premsa que està llest per competir.

Rafa Nadal: "És un regal ser a Barcelona, m'ho prenc com el meu darrer any aquí"

Evidentment, la gran majoria de les preguntes que ha rebut Rafa Nadal han girat al voltant de les nombroses lesions que ha patit recentment, per intentar conèixer quin és el seu estat físic. I el balear no les ha esquivat. "Les meves sensacions corporals van millor i em veig capacitat per competir. Veurem què passa. Al final tot és una mica incert. Dins d'això cal ser capaç de veure les coses d'una manera positiva i gaudir de jugar a casa. Per mi això ja és molt", ha declarat el tennista illenc.

Roda de premsa Rafa Nadal Barcelona Open Banc Sabadell / Foto: Irene Vilà Capafons
Rafa Nadal, a la roda de premsa del Barcelona Open Banc Sabadell / Foto: Irene Vilà Capafons

Però a més de repassar el seu estat físic actual, Rafa Nadal ha volgut també parlar sobre la importància que té per ell poder disputar un torneig tan especial com el Barcelona Open Banc Sabadell. "A escala personal és un regal ser a Barcelona i me'l prenc com el meu darrer any. Totes les meves presències aquí a Barcelona han estat especials. Totes m'han deixat grans records. Això sí, intentaré ser competitiu. No sortiré a fer un homenatge. Sortiré a totes i veurem què passa”, ha afirmat un Nadal ple d'incerteses.

Un Barcelona Open Banc Sabadell més obert que mai sense Carlos Alcaraz

Amb aquest escenari, tot el món del tennis ja espera amb ganes el debut de Rafa Nadal al Reial Club de Tennis Barcelona, que serà demà no abans de les 16:00 hores contra l'italià Flavio Cobolli. L'estat físic de Nadal és encara una incògnita, però partirà amb un paper de favorit. Ara bé, Nadal vol anar partit a partit i torneig a torneig.  "Es fa difícil planificar. Intento anar dia a dia. Hi ha molts dies que han estat dolents i acaba afectant, però els dies que són bons em compensen, em diverteixo jugant a tennis. M'he sentit bé aquesta setmana aquí. Mantinc la il·lusió, m'ho prenc com una part del dia de l'esportista", ha explicat Nadal.

Carlos Alcaraz entrenando en Montecarlo / Foto: @carlosalcaraz
Carlos Alcaraz entrenant a Montecarlo, on va patir una lesió a l'avantbraç dret / Foto: @carlosalcaraz

Finalment, Rafa Nadal ha volgut enviar un missatge a Carlos Alcaraz, el gran favorit que es perdrà el torneig per lesió: "Em sap greu per ell, perquè és un torneig que ha guanyat dos anys. És una mala notícia per al torneig". Així i tot, el Reial Club de Tennis Barcelona ja ha començat a escalfar motors per viure la setmana més important del tennis català. Una edició que tindrà el gran atractiu de Nadal.