Rafa Nadal va viatjar aquest passat dimarts a Barcelona per sotmetre's a un tractament innovador per solucionar, o almenys millorar, la lesió crònica que pateix al seu peu esquerre. El tennista manacorí, que acaba de guanyar Roland Garros, el seu segon Grand Slam de la temporada, segueix amb moltes dificultats per jugar sense dolors.

Rafa Nadal pateix la síndrome de Müller-Weiss

Campió a París, però cap a Barcelona per evitar més riscos als seus 36 anys. El tennista balear pateix la síndrome de Müller-Weiss, una malaltia que provoca la deformació de l'os escafoide, situat al peu, i que genera molt dolor. Precisament, Nadal porta 17 anys patint aquest problema, però en els últims anys i degut a la càrrega de tota una carrera competint a l'alt nivell i a mesura que es va fent més gran, la lesió l'afecta més.

La gran solució seria operar-se, però aquest fet també podria provocar la seva retirada del tennis. Per tant, és normal que Nadal, veient que segueix sent tan competitiu, no vol fer perillar la seva carrera. Tot i guanyar Roland Garros sense aparents problemes físics, en les últimes hores se l'ha pogut veure caminant amb crosses i sense poder recolzar el seu peu esquerre a terra.

Tractament innovador a Barcelona

I aquest dimecres ha visitat la clínica Teknon de Barcelona per sotmetre's a un tractament de radiofreqüència polsada en els diferents nervis involucrats en la lesió crònica que pateix. Després de la visita mèdica d'Ángel Ruiz-Cotorro, metge de la Reial Federació Espanyola de Tennis i director de la clínica MAPFRE de Medicina del Tennis, el tennista manacorí romandrà tres o quatre dies amb activitat física normal de manteniment, però sense fer grans esforços.

"Reprendrà els entrenaments a la pista en funció de l'evolució del tractament", assenyala un comunicat difós pel seu equip. I afegeixen que "no descartem que es podria arribar a realitzar un segon tractament en funció de l'evolució la setmana que ve".

L'objectiu de Rafa Nadal, que ja és a Manacor, és arribar a temps per poder participar en el tercer Grand Slam de la temporada, el torneig de Wimbledon, que es disputarà a l'All England Club de Londres. La data fixada en el calendari és el proper 27 de juny.

 

Imatge principal: Rafa Nadal, amb les mans a la cara / EuropaPress