El món del futbol és sorprenent i moltes vegades et porta fitxatges inesperats. I un dels que pot ser protagonista és Rafa Benítez, actualment l'entrenador del Celta de Vigo. L'entrenador espanyol és un tècnic amb molta experiència i amb grans títols a les seves esquenes, i per això ara apareix com un dels finalistes per ser seleccionador d'Anglaterra.

Gareth Southgate, discutit a la selecció anglesa

La selecció anglesa continua amb molts dubtes. Si fa temps que tothom pensava que Gareth Southgate renovaria el seu contracte, ara mateix no sembla tan probable. El seleccionador anglès no hauria de tenir problemes per dirigir Anglaterra a la propera Eurocopa, però després ja seria més complicat que seguís dirigint el combinat britànic.

Southgate ha estat un entrenador de mínims, ja que mai ha acabat de destacar. I Anglaterra, amb la gran qualitat que té gràcies als seus jugadors, hauria d'aspirar a molt més que el que ha aconseguit fins ara. L'entrenador de Watford és el seleccionador anglès des del 2016, però no ha sumat cap trofeu. Un quart lloc al Mundial de Rússia del 2018 i un segon lloc a l'Eurocopa del 2020 han estat els millors resultats. I per això Southgate torna a estar discutit. Anglaterra ha d'aspirar a molt més.

Mount Southgate Inglaterra EFE
Gareth Southgate donant indicacions a Mason Mount / Foto: EFE

Rafa Benítez, amb molta experiència a Anglaterra

I en els últims mesos han aparegut diversos noms de possibles substituts. I el que més ha sorprès és Rafa Benítez, tal com informa Todofichajes. L'entrenador madrileny, ara mateix al Celta, però ex del Reial Madrid, el València, el Liverpool, l'Inter de Milà, el Chelsea, el Nàpols, el Newcastle o l'Everton, entre d'altres, és una opció.

Un Rafa Benítez que ja sap què és entrenar a Anglaterra i com es juga a futbol al país britànic. A més, va guanyar una Champions League amb el Liverpool i una Europa League amb el Chelsea. Per tant, sap què és fer guanyar els clubs anglesos.

Rafa Benitez Lucas digne everton europa press
Rafa Benitez, quan era entrenador de l'Everton / Foto: Europa Press

Això vol dir que Rafa Benítez és un clar candidat per ocupar aquesta posició. I com que al Celta no està en un bon moment i està sent posat en dubte cada cap de setmana, des del club gallec el podrien fer fora més aviat dels que molts pensen. Si acaba o no la temporada podria ser clau en el seu futur, però tot indica que si acaba sortint del Celta podria ser un bon candidat per a la banqueta d'Anglaterra després de l'Eurocopa. Però potser es poden avançar els esdeveniments i que hi hagi una sorpresa abans de la cita de seleccions d'aquest proper estiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!