Arrenca el Mundial de Qatar 2022 sense sorpreses, ja que després d'una cerimònia inaugural amb moltes llums, música i espectacularitat, el protagonisme ha virat cap al futbol. I en el dia de l'estrena, l'Equador ha estat molt superior a Qatar (0-2), que ha vist com la seva eufòria ha estat reprimida a base de gols. Enner Valencia ha destrossat el conjunt amfitrió després de fer un doblet definitiu a la primera meitat.

Enner Valencia decideix amb gols

L'Equador ha deixat Qatar sense dret a expressar-se amb la pilota als peus i sense poder pensar en gairebé cap moment. Ja des que ha començat l'espectacle del futbol a l'Estadi d'Al Bayt de Jor, el domini ha estat equatorià i les ocasions han de l'equip Tri. I és que al minut 3 de joc, en la primera ocasió del partit, Valencia ha fet el primer gol després d'una excursió del porter local Saad Al Sheeb. Però després d'una polèmica decisió del VAR, el gol ha estat anul·lat per fora de joc.

Enner Valencia celebrando un gol de Ecuador / Foto: Europa Press
Enner Valencia després de marcar el primer gol contra l'Equador / Foto: Europa Press

El conjunt sud-americà, sense sentir-se afectat per la primera gran intervenció del videoarbitratge en aquesta cita mundialista, s'ha refet. I al cap de poc més de deu minuts ha estat el mateix Valencia el protagonista al camp. Entra dins l'àrea qatariana, li fan penal i marca el primer gol del Mundial des dels onze metres. Una confirmació de la superioritat de l'Equador, que ha estat reconfirmada amb el doblet de Valencia a la mitja hora de joc.

Molt i molt superior l'Equador davant d'una feble selecció de Qatar i que no ha sabut sobreposar-se a les bones sensacions del conjunt sud-americà. Ni Almoez Ali ni Akram Afif, els dos davanters de Qatar, han pogut generar cap tipus de perill.

Ecuador celebración gol Mundial de Qatar / Foto: EFE
L'Equador celebrant un dels gols contra Qatar / Foto: EFE

L'Equador confirma una victòria històrica

I tot i que ja al segon temps Qatar ha sortit amb més força i amb ganes de dir la seva, també aprofitant la incertesa de l'Equador, que tenia el golejador Valencia tocat des del final de la primera part, la rebel·lió ha durat pocs minuts. Mica en mica, els sud-americans han tornat a recuperar la possessió i han portat el partit allà on han volgut.

Llargues possessions, marejant Qatar i fent passar el temps per confirmar la primera victòria al Mundial. Qatar, amb 10 jugadors nacionalitzats, no ha pogut plantar cara ni un sol moment a l'Equador. L'eficàcia del combinat Tri, personificada en Enner Valencia —que ha acabat el partit lesionat—, ha estat el que ha acabat decidint el duel. L'Equador ha reprimit l'eufòria de Qatar en el dia del seu debut (a casa) en un Mundial.

Qatar aficion Mundial
L'afició qatariana animant la seva selecció durant el partit inaugural del Mundial de Qatar / Foto: EFE

I l'estrena de l'entrenador català Fèlix Sánchez en un Mundial dirigint la principiant Qatar no ha estat l'esperada. A més, es trenca la imbatibilitat de l'amfitriona en els Mundials de futbol, ja que fins aquesta tarda a Qatar mai un amfitrió havia perdut en el seu primer partit. I ara l'Equador es queda a l'espera de l'altre partit del Grup A, que aquest dilluns enfronta el Senegal i els Països Baixos.