Tan sols han passat tres minuts des de l'inici del primer partit del Mundial de Qatar el 2022 per tenir la primera polèmica del torneig. Quan semblava que la selecció de l'Equador s'havia avançat de forma legal amb un gol del veterà Enner Valencia de cap, el VAR ha agafat protagonisme i ha anul·lat un gol per un fora de joc que, en primera instància, havia passat desapercebut per futbolistes i aficionats que no entenien res de la decisió de l'equip arbitral.

La tecnologia semiautomàtica, en acció

Malgrat això, una repetició posterior ha certificat que la posició de Michael Estrada, jugador que havia assistit a València amb una espectacular volea a la mitja volta, estava en fora de joc. Per assenyalar l'esmentada acció, el VAR ha utilitzat una tecnologia que s'estrena en aquest Mundial i que és capaç d'assenyalar aquestes acciones d'una forma molt més ràpida i precisa.

D'aquesta manera, el Mundial de Qatar comença amb una jugada polèmica que s'ha resulto gràcies a la tecnologia, capaç d'anul·lar un  gol per un fora de joc que ningú en el camp no havia estat capaç de veure. Cal destacar també que aquest nou sistema també detecta de manera automàtica l'instant precís en què surt la pilota dels peus de l'assistent.

A la segona arriba la vençuda

Malgrat veure com li anul·laven una diana l tot just començar el partit, la selecció de l'Equador ha continuat manant a l'Al Bayt Stadium i ha continuant generant diferents ocasions de gol, sense donar cap oportunitat a un combinat qatarià que s'ha vist superat en l'inici de partit.

Enner Valencia xutant un penal amb Equador / Foto: Europa Press

Així doncs, el gol de la selecció semblava imminent i qüestió de minuts. Tant, que el gol d'Enner Valencia, aquesta vegada legal, no ha estat cap sorpresa. El davanter centre equatorià no s'ha posat nerviós des dels 11 metres i ha transformat un penal comès pel porter Al Sheeb, que no ha deixat cap dubte. Amb l'1-0, el combinat sudamericano no s'ha ensorrat i ha continuat empenyent per intentar tancar el fitxatge. En aquest context, el capità equatorià ha aparegut per rematar un espectacular centre d'Angelo Preciado donis del sector dret. Ara bé, quan la tarda de València semblava ser perfecte, un ensurt en forma de molèsties física hi ha desencadenades totes les alarmes a l'Equador pels problemes de la seva estrella. No obstant això, l'autor dels dos primers gols del partit ha pogut continuar i finalitzar la primera part.