El PSG de Neymar s'ha classificat per a les semifinals de la Champions League després de derrotar l'Atalanta de Bèrgam -la revelació del torneig- en un partit on ha estat contra les cordes (2-1). Per l'altra banda, el partit Barça - Bayern es jugarà 14 d'agost. Els italians s'han avançat al primer temps gràcies a un gol de Mario Pasalic, però just abans del xiulet final, dues dianes de Marquinhos i Eric Choupo-Moting han capgirat el marcador de manera providencial.

Neymar, líder

La vocació ofensiva de l’Atalanta i la col·lecció d’estrelles del PSG són factors que feien pensar que el d’aquest dimecres seria un partit d’emocions fortes. I així ha estat. En els primers minuts cinc minuts, ambdós equips han pogut estrenar el marcador, els italians amb un xut del Papu Gómez que ha aturat Keylor Navas i els francesos en un u contra u que Neymar ha fallat quan ho tenia tot a favor.

L’exfutbolista del Barça ha estat el gran protagonista de la primera part –i del partit en general– gràcies a la seva capacitat de desequilibri. El problema, però, és que ha estat excel·lent en tots els àmbits menys de cara a porteria.

neymar psg efe

L’Atalanta, d’altra banda, no ha pagat la seva inexperiència a Europa i ha plantat cara en tot moment als cracs del PSG. Tant, que ha marcat el primer gol del partit en el minut 26, quan Pasalic ha aprofitat una pilota morta a la banda dreta de l’àrea per signar l’1-0 amb un xut dirigit l’escaire dret de Keylor.

La diana dels de Gasperini ha ferit l’orgull del PSG, que ha intentat respondre amb diverses arribades a l’àrea. L’ocasió més clara, però, ha estat, de nou, per Neymar. Just abans del descans, el brasiler ha caçat una cessió errònia de Hans Hateboer al seu porter, però ha el seu xut amb l’esquerra ha acabat a la graderia.

Remuntada vital

I a la segona part, canvi de guió. El PSG ha passat a l’atac sense complexos, conscient que una derrota seria qualificada d’humiliació. L’ultraofensiu Atalanta, però, ha demostrat que també sap defensar i ha tancat línies amb encert.

Thomas Tuchel necessitava pólvora i aquesta tenia nom i cognom: Kylian Mbappé. En el minut 59, el davanter francès, que arribava molt tocat, ha entrat en escena per rescatar els seus. Però no ho ha aconseguit.

L’ex del Mònaco ha disposat d’ocasions molt clares en els minuts 79 i 80, però ni ell ni un enorme Neymar han pogut perforar la porteria de Marco Sportiello.

atalanta psg efe

Mentrestant, Gasperini ha mogut fitxa des de la banqueta donant entrada a jugadors com Luis Muriel, Ruslan Malinovskiy, José Luis Palomino o Jacopo Da Riva. És el primer cop que senten a parlar d’aquests homes, oi? Normal, la majoria d’ells són futbolistes de segona o tercera categoria. Aquest és el gran mèrit de l'Atalanta.

Mbappé no ha salvat el PSG però Marquinhos sí. Quan només quedava un minut de temps reglamentari, i amb els parisencs completament entregats a l’atac, un secundari com Choupo-Moting ha centrat la pilota a l’àrea i el migcentre brasiler ha aconseguit l’empat.

El partit, però, encara reserva un gir de guió inesperat i especialment cruel per la revelació d’aquesta Champions. Quatre minuts després del gol, en temps d’afegit, Neymar s’ha escapat per banda esquerra i ha situat la pilota al cor de l’àrea petita, on Choupo Moting, heroi per un dia, ha posat la cama per signar l’1-2 definitiu. Absolutament increïble.

El PSG assoleix les semifinals de la Champions gràcies a cinc minuts d’inspiració final i acaba de la manera més demolidora amb el somni de l’Atalanta, un club que s’ha guanyat la simpatia de tot el futbol europeu. El guanyador del duel entre l’Atlètic de Madrid o el RB Leipzig, equips que s’enfronten aquest dijous, serà el seu rival.