El debut de la nova Roja de Luis de la Fuente havia creat moltes expectatives. El de La Rioja ha confeccionat una llista òbvia per a aquests dos primers partits de classificació per a l'Eurocopa. Eren molts els futbolistes defenestrats per Luis Enrique que havien fet prou mèrits per anar amb la selecció.

Molts d'ells, han estat convocats per de la Fuente, Iago Aspas, Mikel Merino, Joselu Mato, són alguns exemples. Però no tot són cares noves en l'absoluta. Hi ha alguns jugadors de la guàrdia pretoriana de Lucho que també estan cridats a estar en primera línia per la seva experiència, com Álvaro Morata.

Luis de la Fuente EFE
Luis de la Fuente dirigint un partit de la selecció espanyola / Foto: EFE

Morata, desaparegut

Morata era el protegit de Luis Enrique. Fes el que fes, era, pràcticament, segur que anava a estar convocat. I el cert és que les seves convocatòries sempre han generat una mica de recel, sobretot perquè hi havia davanters molt més golejadors que ell, precisament el que necessita Espanya.

Tanmateix, el davanter de l'Atlètic de Madrid era un fix per a l'exseleccionador. Però no només això, en aquest primer partit de l'era de la Fuente al comandament de l'absoluta, sembla que Morata serà un dels homes forts a la selecció. Tant és així, que ja és el capità.

Álvaro Morata España / Foto Europa Press
Álvaro Morata durant un partit amb la selecció / Foto Europa Press

Però la seva participació durant els 81 minuts que va estar al camp va deixar molt a desitjar. S'esperava més d'un futbolista que està cridat a ser un dels pesos pesants al vestuari, potser, el braçalet li pesava massa, però el cert, és que va estar desaparegut en combat.

Joselu ensenya Morata

Les comparacions són odioses, és cert. Però si comparem els minuts del madrileny amb els de Joselu, queda clara una cosa, Joselu és un davanter centre amb gol, cosa que no té Morata. El futbolista de l'Espanyol va sortir, precisament, per substituir el capità, i en 2 minuts va fer el que no va fer Morata en tot el partit.

Joselu Mato celebrant un gol seleccion / Foto: EFE
Joselu Mato celebrant un gol amb la selecció / Foto: EFE

Pràcticament, a la primera pilota que va tocar, Joselu va sentenciar el partit amb una rematada de cap picada que va agafar el porter a contrapeu. Un minut després, va caçar una pilota solta en l'àrea per afusellar i fer el segon i el definitiu 3 a 0. D'aquesta manera, va ensenyar a Morata el que ha de fer un davanter.

Malgrat tot, sembla que l'ex del Chelsea, entre d'altres, serà el davanter titular. No negocia la lluita i l'esforç i això és molt del grat dels entrenadors, però si ens cenyim només al gol, hi ha davanters millors que Morata, que en el primer partit de la nova era, comença assenyalat.