El mes de setembre passat, es van publicar uns croquis del que podria ser la samarreta del FC Barcelona per a la pròxima temporada, un intent de Nike, la marca que dissenya la roba del club blaugrana, de reproduir l'escut del Barça a la samarreta que va generar moltes crítiques, fins al punt que la gran majoria de l'afició esperés que hi hagués una rectificació o que es tractés només d'un dels possibles dissenys.

samarreta 4

Imatge de la samarreta publicada pel portal Footy Headlines / footyheadlines.com

Finalment, sembla que els pitjors presagis s'ha acabat complint. I és que aquest dimecres, la pàgina web footyheadlines.com, un portal dedicat a samarretes futures de clubs de tot el món, ha publicat diverses fotografies ja de samarretes físiques, una pràctica habitual del web que no acostuma a fallar, ja que aparentment les imatges ja corresponen a la fabricació dels primers exemplars de la nova samarreta.

A més, poc després s'han filtrat altres fotografies per les xarxes socials en les quals la samarreta és idèntica a la de les imatges del portal especialitzat.

samarreta Barça Twitter / @JoAnMaGuiM

Vista posterior de la samarreta del Barça 21/22 / Twitter / @JoAnMaGuiM

Pluja de crítiques a la nova samarreta

La publicació de les fotografies ha generat indignació entre els aficionats del Barça, bastant fastiguejats dels últims dissenys de Nike, ja que s'entén que moltes de les samarretes trenquen amb l'estètica clàssica del club. "No sé si és intencionat, però d'alguna manera aquests dissenys escombraria que hem estat veient durant els últims anys transmeten el missatge que el club està tan dins de la merda que ni tan sols poden dissenyar correctament una de les samarretes més simples", escriu un aficionat. "No en van tenir prou amb la de quadres de l'any passat? Quin horror...", n'afegeix un altre.

"Després ens preguntem per què Messi es vol marxar". "Això era una de les coses que Jan va dir... el soci hauria de poder triar la samarreta i no deixar que una marca ens vesteixi com la respectada i admirada professió de "pallassos i bufons", afirma un altre usuari del Twitter. "Terriblement lletja. L'última herència del bartorossellismo. Espero que el president Laporta tingui aviat una xerradeta amb Nike sobre els dissenys de la 1a equipació i l'ús d'aquesta. Que amb les 2a i 3a vulguin innovar té 1 passi, però la 1a ha de ser fidel al club".

 

Imatge principal: fotografia de la teòrica samarreta del Barça de la pròxima temporada / Twitter / @JoAnMaGuiM