Matí de ressaca després del dolorós adéu de l'Espanyol. Aquest dimecres, el conjunt perico va certificar el seu descens a Segona​ i ho va fer, a més, al Camp Nou, el feu del seu etern rival. La caiguda als inferns del club blanc-i-blau es pot qualificar d'històrica, i és que feia 26 anys que no succeïa. L'Espanyol, el quart equip amb més temporades a Primera, és un dels clàssics de la Lliga.

Així i tot, les portades de Madrid no se centren en el drama perico. El diari Marca -aquell que assegura que és de totes les aficions- dedica la seva portada a un futbolista intranscendent com Luka Jovic, mentre que la victòria del Barça i el conseqüent descens de l'Espanyol queda en segon pla. El més curiós, en qualsevol cas, és que l'estimat, patriota i totpoderós Fernando Alonso, qui ahir va anunciar que tornava a la Fórmula 1, tampoc és el protagonista del dia. El futbol, ja ho saben, ven molt més que el motor.

Marca Portada 09 07 2020

As Portada 09 07 2020

El diari As, en canvi, sí que aposta pel retorn del pilot asturià. El problema, però, és que ho fa amb un fotomuntatge mal acabat (i això ja es marca de la casa) que farà les delícies dels lectors més patriotes. La caiguda perica, com dèiem, no és el tema del dia, precisament.

La premsa esportiva editada a Catalunya, per la seva banda i com és lògic, sí que se centra en la victòria del Barça i el descens de l'Espanyol. El diari Sport utilitza el títol de la mítica pel·lícula musical de Robert Wise, Sonrisas y Lágrimas, per il·lustrar els fets. Visca l'originalitat.

Sport Portada 09 07 2020

Mundo Deportivo Portada 09 07 2020

El Mundo Deportivo, en canvi, troba una fórmula més mastegada. "Suárez dicta sentència", titulen. Bé, un títol que tots hem utilitzat. La temporada vinent, quan l'Espanyol sigui a Segona, serà interessant analitzar quin seguiment fan de l'equip els dos principals diaris del barcelonisme.