26 anys després ha arribat el temut moment de veure com l’Espanyol deixarà de ser equip de Primera Divisió. Amb una pèssima temporada, el descens s’ha confirmat a l’estadi de l’etern rival, en el Camp Nou. I el Barça, sense gaires esperances de celebrar el títol de la Lliga Santander, es venja del ‘tamudazo’ amb una victòria per la mínima gràcies a un gol de Luis Suárez i envia el conjunt blanc-i-blau a Segona Divisió.

Tornem a la nova normalitat

Després d'una exhibició a Vila-real, ha tocat el retorn a la nova normalitat: avorrir. El Barça, tot i tornar a apostar pel trident format per Leo Messi, Luis Suárez i Griezmann, que va excel·lir en la passada jornada, s'ha tornat gris. I el Barça ha recuperat el to habitual del postconfinament.

L'Espanyol, de la seva banda, encara amb esperances de no confirmar el descens a casa de l'etern rival, ha posat un punt més a la seva marxa. En cap cas s'ha assemblat l'Espanyol del Camp Nou al que fa setmanes que estava confirmant els pitjors presagis. I les entrades de Pol Lozano i Víctor Gómez han donat un nou aire al conjunt blanc-i-blau.

de tomas rdt ter stegen barça espanyol efe

Raúl de Tomás i Ter Stegen disputant una pilota

I tot i que el Barça tenia la possessió i la iniciativa, ha estat l'Espanyol qui ha posat a prova un segur Ter Stegen sota pals. I també el conjunt perico ha sorprès els blaugrana amb velocitat i estavellant una pilota al pal de Dídac a la primera part.

10 contra 10

I si la primera meitat ha estat per oblidar, la segona ha començat amb vertigen. El partit s'ha revolucionat i, fins i tot, s'ha passat de revolucions. Ansu Fati, que era la cara nova de la segona part al Barça, ha durat cinc minuts: entrada molt dura sobre Calero amb els tacs i targeta vermella després de consultar el VAR. I dos minuts després, papers canviats amb Pol Lozano fent una entrada criminal sobre Piqué i expulsió del jove migcampista perico.

ansu fati expulsio calero barca espanyol EFE

L'entrada que ha generat l'expulsió d'Ansu Fati

D'11 contra 11 a 10 contra 10 després d'un inici de la segona part molt accidentada. I quatre minuts més tard, Luis Suárez ha fet de '9' pur, atent a qualsevol pilota morta dins l'àrea, i ha fet el primer gol del partit.

El Barça, sense necessitat d'arriscar, ha canviat de mentalitat i s'ha centrat en fer possessions llargues per matar el partit. Alguna jugada de Messi, algun detall de qualitat i poc més. L'Espanyol s'ha vist obligat a competir i a dedicar-se a generar contracops de qualsevol pèrdua culer. I hauria pogut empatar i aigualir-li la festa el Barça, però Piqué ha estat providencial en més d'una ocasió i els blaugrana han sabut patir.

L'Espanyol ja és matemàticament equip de Segona Divisió per a la temporada vinent i el Barça matemàticament encara té una mínima opció de guanyar la Lliga.