La cursa electoral al Barça segueix el seu camí i els comicis a la presidència del club culer estan programats per al pròxim 7 de març. El guanyador serà o Joan Laporta, o Víctor Font, o Toni Freixa, i la tensió entre candidats augmenta a mesura que s'apropen les eleccions.

Debat entre els candidats

Debats, entrevistes, converses, actes... Els candidats segueixen en moviment per sumar esforços i una de les últimes trobades entre els tres ha estat aquest cap de setmana en un debat organitzat per Esport3. Laporta, Font i Freixa van assistir al programa Gol a Gol de manera telemàtica i van respondre a diferents qüestions d'actualitat al Barça.

Víctor Font Joan Laporta Toni Freixa Foto Sergi Alcàzar @FidelsalFCB

Els tres candidats / Sergi Alcàzar - @FidelsAlFCB

Les responsabilitats de la junta anterior, presidida per Josep Maria Bartomeu, si haurien jugat l'1-O el dia contra Las Palmas i la continuïtat de Messi han centrat l'atenció dels candidats, però més enllà dels seus discursos, hi ha hagut polèmica a les xarxes socials per una enquesta que va realitzar Esport3.

"Quin candidat us ha agradat més", va preguntar el canal de televisió. I a partir d'aquí, s'han acumulat més de 80.000 vots en què s'ha imposat Toni Freixa per un 54%, mentre que Laporta, segon, ha obtingut un 41,5% de suport, i Font, tercer, un 4,5%. Sorprèn el triomf de Freixa en aquesta enquesta quan en d'altres anteriors que s'han realitzat han donat com a guanyador a l'expresident. També Laporta va obtenir més suports com a precandidat que Font i Freixa, en què aquest últim va passar el tall amb el límit de signatures més ajustat.

Alguns usuaris s'han sorprès per la victòria de Freixa i llavors ha sorgit la polèmica. S'ha acusat al candidat de Fidels al Barça de "comprar" uns bots per imposar-se a l'enquesta. Els comentaris són diversos, però la controvèrsia també ha arribat a ser comentada pel mateix Freixa i Xavier Sala-i-Martin.

La resposta irònica de Sala-i-Martin

"Gràcies als teleespectadors de Gol a Gol. Jo també tinc la sensació de què va anar molt bé", va escriure Freixa al seu compte de Twitter mencionat l'enquesta. Mentre que l'economista li respon: "Sí. Molt bé", de manera irònica i amb una emoticona rient-se.

El pròxim 7 de març se sortirà de dubtes amb les eleccions i després de saber qui és el pròxim president. Els socis i sòcies tenen la paraula.

 

Imatge principal: Unes urnes al Barça / FCB