Els tokens no fungibles (NFTs) són un tipus especial de token criptogràfic que representa una cosa única, indivisible, indestructible, verificable, transferible i amb la capacitat de provar la seva escassetat.

I és precisament en aquest incipient negoci on ha invertit Gerard Piqué, a través de l'empresa Sorare, que ofereix intercanviar cromos de futbol utilitzant criptomonedes.

Sorare Pique

Imatge de diversos cromos virtuals / Sorare

A simple vista, sembla una bogeria, que ja no ho és tant quan es miren les xifres, ja que en només 3 anys Sorare va començar a generar beneficis, un fet molt difícil per a una empresa emergent. En 2 anys ja havia venut cromos digitals per valor de 4 milions d'euros i la tendència és a l'alça.

En aquests moments, Sorare compta ja amb les alineacions de 150 equips, entre ells el Bayern, la Juventus, el PSG, el Liverpool o el Reial Madrid. A Sorare els usuaris compren, venen i intercanvien els seus cromos digitals de jugadors de futbol reals formant el seu propi equip des de la seva aplicació mòbil o el web.

Finançament de 532 milions per continuar creixent

I el cop definitiu de Sorare, amb Piqué com a gran inversor, ha arribat amb l'anunci que ha aconseguit un nou finançament de 532 milions de dòlars, la qual cosa la deixarà amb una valoració de 3.800 milions.

Piqué Sorare cromos virtuals Europa Press

Piqué, després d'anunciar la seva entrada com a inversor de Sorare / Europa Press

Tal com expliquen al portal especialitzat xataka.com, "cada carta pot tenir una raresa major o menor, i n'hi ha que arriben a ser úniques. Els usuaris que les col·leccionen poden formar el seu propi equip, guanyant així punts depenent del rendiment de cada jugador. La puntuació canvia fins i tot depenent de qui elegeixis com a capità, i per descomptat pots competir amb altres col·leccionistes per veure qui ha sabut organitzar millor els seus jugadors".

El col·leccionisme de cromos

El món dels cromos i del col·leccionisme ve de molt lluny, una afició que ha anat passant de pares a fills i que avui dia continua vigent.

Tot va començar a canviar, però, el març de 2019, quan els francesos Nicolas Julia i Adrien Monfort decideixen crear una plataforma per a l'intercanvi de cromos virtuals a través de criptomonedes. La idea, que a simple vista pot semblar de ciència-ficció, va resultar ser un èxit rotund, la qual cosa va atreure la inversió de jugadors com Gerard Piqué, Griezmann o Schürrle.

I és que sembla que els cromos virtuals no només han arribat per quedar-se, sinó que no tardaran a deixar enrere els clàssics intercanvis als mercats matinals.

 

Imatge principal: Gerard Piqué, després de la seva entrada com a inversor a Sorare / Sorare