Sergi Roberto ja és conscient que el Barça no li renovarà el contracte. El jugador de Reus acaba la seva vinculació amb el club blaugrana el pròxim 30 de juny i, després de diverses negociacions entre el seu representant i el Barça, ambdues parts han arribat a la conclusió que l'acord és impossible. El club li ha posat a sobre de la taula una oferta que considera justa, amb una important rebaixa salarial, mentre que Sergi Roberto considera que ja va fer un esforç econòmic al seu dia i que amb 30 anys es troba a les portes del seu últim gran contracte.

Una vegada ha estat informat que Sergi Roberto no seguirà al Barça, Pep Guardiola li ha demanat a Txiki Begiristain que intenti acordar el fitxatge del futbolista. L'entrenador català, que fa 11 temporades va ser el que va fer debutar Sergi Roberto amb el primer equip del Barça, creu que el jugador pot ser un gran complement per a la seva plantilla, ja que coneix a la perfecció l'estil de joc que practica el Manchester City.

Laporta Sergi Roberto entrenament Barca FC Barcelona

Sergi Roberto, amb Joan Laporta / FC Barcelona

El City truca a la porta de Sergi Roberto

Aquesta no és la primera vegada que el Manchester City s'interessa en Sergi Roberto, ja que l'estiu passat ja hi va haver converses. Ronald Koeman, però, veia en el jugador una opció ideal per al lateral dret i el centre del camp, una polivalència que el va dur a demanar la seva continuïtat. A l'hora de la veritat, però, i malgrat un bon inici de temporada, Sergi Roberto no ha rendit l'esperat, afectat sobretot pels seus constants problemes físics.

En aquesta situació, el Barça creu que Sergi Roberto té un salari molt per sobre del que mereix per rendiment i incidència a l'equip. Respecta el que es va firmar en el seu dia, però a l'hora de negociar la renovació li exigeix un esforç, que doni exemple a la resta de jugadors en ser un dels capitans de la primera plantilla. Sergi Roberto, tanmateix, s'ha negat a acceptar, el que ha portat el Barça a comunicar-li que no hi haurà més ofertes, ja que la seva sortida significarà una important rebaixa de la massa salarial.

Sergi Roberto Kubo Barça Getafe EFE

Sergi Roberto, en un partit del Barça de la temporada passada / EFE

El lateral de Luis Enrique

Després d'un inici al primer equip del Barça decebedor, Sergi Roberto va trobar el seu lloc gràcies a Luis Enrique, que després de la sortida de Dani Alves va decidir provar el jugador com a lateral dret. Malgrat les lògiques llacunes defensives, el de Reus va mostrar un gran rendiment, fins a assentar-se com el lateral dret titular de la primera plantilla. També va ajudar que tots els jugadors que el Barça fitxava per a la posició fracassava. Douglas Pereira, Aleix Vidal, Semedo i Dest no van aconseguir treure-li el lloc.

La situació, desesperant, ha portat el Barça a recuperar Dani Alves, l'últim gran lateral dret que ha passat pel Camp Nou, mentre que la direcció esportiva torna a treballar a la recerca d'un lateral dret convincent. Sergi Roberto s'apropa al seu final en el Barça i el Manchester City truca a la seva porta. Seria una excel·lent manera d'acabar una carrera marcada per l'esforç, però també pels alts i baixos.

 

Imatge principal: Pep Guardiola està interessat en Sergi Roberto, que no seguirà al Barça / Europa Press