Dani Pedrosa, de 32 anys, ha anunciat al circuit alemany de Sachsenring que posarà fi a la seva carrera de pilot al primer nivell del motociclisme quan acabi la present temporada de MotoGP.

D'aquesta manera s'acabarà una relació de disset anys entre Pedrosa i Repsol Honda. El pilot català va sorgir com una estrella a la joventut, amb grans resultats a 125 cc i després amb un fulgurant ascens a 250 cc, que el van permetre arribar ben ràpid a la categoria reina.

Tres títols i deu podis finals al món del motociclisme l'avalen. El seu rendiment, però, sempre entre els millors, ha fet una baixada en les últimes temporades, encara que sent una de les referències a la graella de MotoGP.

Pedrosa, registres guanyadors

Encara queden onze curses per acabar la temporada i moltes oportunitats per encara millorar més el palmarès de Pedrosa. Fins ara en aquest 2018 només ha aconseguit acabar cinc curses, amb una cinquena posició com a millor resultat.

El pilot de Castellar del Vallès, que el 29 de setembre complirà 33 anys, porta una llarga carrera d'èxits. Ha estat tres vegades campió del món: una en 125 cc i dos en 250 cc. En total ha aconseguit 54 victòries, 153 podis i 49 poles.

A destacar també que en el campionat del món de motociclisme ha aconseguit deu podis al final de la temporada, però porta quatre anys sense estar entre els tres millors. Ara encara queden uns mesos abans de la seva retirada i els seus registres encara poden millorar.