El món de l'esport és referent per a tota la societat. I més el cas de futbol, un dels esports més seguits arreu. L'última gran competició que va arribar al seu final va ser aquest passat cap de setmana. Es va decidir el campió de la Champions League d'aquesta temporada i el Chelsea es va imposar al Manchester City de Pep Guardiola.

Guardiola, un guanyador tot i la derrota

La final anglesa disputada a Porto va deixar imatges per al record i que molts ja han comentat en els últims dies. Una de les més destacades va ser de Guardiola fent un petó a la medalla després de quedar-se a les portes d'aixecar un títol històric.

Tot i la derrota, segurament una de les més dures de la seva carrera, cap ben alt, orgull i aplaudint el rival. "Estic trist, però sense res a retreure. És la nostra primera vegada aquí. Ara a preparar-nos per tornar algun dia", va afirmar Guardiola.

guardiola petó final champions city / EFE

Moment en el qual Pep Guardiola besa la medalla / EFE

El Papa Francesc parla de Pep Guardiola

L'actitud de Guardiola després de perdre aquesta final no ha passat desapercebuda per a ningú. Tampoc per al Papa Francesc. Aquest passat dilluns, en la salutació que va enviar a una delegació de la Federació Italiana de Bàsquet, va fer una referència a l'entrenador català.

Directament no es refereix a Pep Guardiola pel seu nom, però sí queda clar que parla d'ell en un fragment del seu text: "M'agradaria destacar l'actitud davant la derrota. M'han explicat que un d'aquests dies —no sé on— hi va haver un guanyador i un que va quedar segon, que no ho va aconseguir. I el que va quedar segon va besar la medalla". Sí, Guardiola.

Guardiola triste Champions EFE

Pep Guardiola després de perdre la final de la Champions / EFE

"Normalment, quan un queda segon, està de morros, trist, i no dic que tiri la medalla, però té ganes de fer-ho. I aquest va besar la medalla. Això ens ensenya que fins i tot en la derrota pot haver una victòria. Prendre amb maduresa les derrotes, perquè això et fa créixer, et fa entendre que a la vida no tot és dolç, no sempre tot és guanyar. De vegades s'experimenta la derrota", afegeix el Papa en l'escrit.

Però finalment lloa l'actitud del tècnic català assegurant que tot i perdre sobre la gespa, va aconseguir una victòria humana: "I quan un esportista, un esportista, sap 'superar la derrota' així, amb dignitat, amb humanitat, amb un gran cor, això és un veritable guardó, una veritable victòria humana".

Pep Guardiola és referent pel seu futbol, pel què transmet, però també pels seus gestos i per la seva actitud.

Imatge principal: Pep Guardiola capcot després de perdre la final de la Champions / EFE