Primer va ser el torn de Pedro Sánchez, després d'Albert Rivera i ara li ha tocat a Pablo Iglesias, líder de Podemos i candidat a la presidència del govern espanyol. El diari Marca publica aquest dijous una nova entrevista prèvia a les eleccions del pròxim 28 d'abril. Com era d'esperar, Iglesias no ha mostrat una postura tan radical com els seus homònims del PSOE i de Ciudadanos, però tot i així s'ha mullat parlant sobre Piqué.

"No m'imagino Piqué jugant contra Espanya amb una altra selecció", ha dit. Les seves paraules, doncs, coincideixen amb les de Rivera, que també es va negar a acceptar que el central català un dia pogués jugar contra el combinat espanyol.

marca pablo iglesiasIglesias, això sí, ha evitat parlar sobre Pep Guardiola o el Procés català. Pedro Sánchez i Rivera, en canvi, si que havien carregat amb duresa contra l'entrenador català en les seves respectives entrevistes. 

"Sóc de La Roja a mort, no concebo una selecció de bàsquet o futbol sense jugadors bascos o catalans, però entenc que gent independentista vulgui veure les seves seleccions competint a nivell internacional", ha afegit.

Iglesias ha tornat a parlar de Piqué quan se li ha preguntat per la xiulada a l'himne espanyol en les finals de la Copa del Rei. "Em sembla fatal que es faci, una de les claus dels valors de l'esport és el respecte. No s'ha de dramatitzar ni convertir en un delicte el fet que es xiuli l'himne, però seria una demostració d'elegància escoltar-lo amb respecte. L'exemple és Piqué, que en un partit de la selecció catalana va fer callar els qui cridaven puta Espanya".

A banda de les seves declaracions sobre Piqué, el líder de Podemos ha fet gala de la seva condició de polític d'esquerres i ha reivindicat que els futbolistes puguin sortir de l'armari. "La política és com la zona d'una pista de bàsquet, hi ha cops de colze i de genoll", ha afegit.