El Barça ja pensa en el Trofeu Joan Gàmper després d'haver tancat amb victòria la gira pels Estats Units davant els New York Red Bulls. Els partits de pretemporada han servit als homes de Xavi Hernández per posar-se a punt per una temporada que està en girant la cantonada i per guanyar bones sensacions abans que ja no hi hagi cap títol en joc.

Per aquesta raó, el tècnic de Terrassa ve fent diverses provatures en l'equip, ja siguin amb canvis de posició de futbolistes o amb canvis de dibuix per tal de trobar alternatives per a moments determinats. Davant els New York Red Bulls, l'experiment més innovador de Xavi va ser situar Nico González de central, encara que durant la segona part del partit contra la Juventus aquesta demarcació va ser propietat de Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong, durant un partit de pretemporada del Barça / Foto: EFE

Frenkie de Jong segueix tenint-ho complicat al Barça

Tant Xavi com Joan Laporta no es cansen de repetir que el migcampista neerlandès és un futbolista amb molta qualitat i amb qui comptarien sense cap mena de dubte. Tanmateix, el sou que passarà a cobrar Frenkie de Jong a partir de la temporada vinent és un gran impediment per a la seva continuïtat a l'entitat catalana.

Segons les declaracions de Lluis Mascaró, director del diari Sport, al programa 'Directo Gol',  Josep Maria Bartomeu va signar-li una clàusula quan el va fitxar que concretava que, a partir de la seva quarta temporada com a culer, adoptaria un salari de 25 milions d'euros anuals. Que un futbolista de l'actual plantilla percebi aquesta xifra és totalment prohibitiu per un Joan Laporta que ja hauria definit el límit salarial dels futbolistes del Barça: màxim 10 milions d'euros anuals.

Frenkie de Jong entrenamiento Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong, durant un entrenament amb el Barça / Foto: EFE

Xavi: "No sé si Frenkie de Jong seguirà"

Els qui cobrin més que aquests 10 milions d'euros anuals hauran de passar pels despatxos de l'Spotify Camp Nou per tal de retallar-se'l i adaptar-se a la nova realitat econòmica del club pel que fa a la massa salarial. Amb tot, si en Frenkie no marxa, els principals pilars del vestidor hauran de fer un sobreesforç per tal de quadrar els seus emoluments amb els dels nous fitxatges i que aquests puguin ser inscrits a la Lliga sense veure's obligats a suar tinta pel fair play financer. En aquest sentit, l'ex de l'Ajax desperta alguna enemistat en el vestidor.

Frenkie de Jong té ofertes per sortir i, de fet, el Barça té un acord amb el Manchester United pel que fa a la xifra del traspàs del '21'. Sigui com sigui, els Red Devils no poden permetre's aproximar-se a la retribució que tindrà el migcampista a partir de la temporada 2022/23. Mentrestant, el Barça l'insta a rebaixar-se el sou i el convida a marxar si no ho accepta. El diari As apunta que els seus agents es neguen a moure un dit, la qual cosa no fa més que embrutar la gran imatge que té el mateix Xavi sobre un dels futbolistes amb més talent de la plantilla.