El Barça tanca la gira pels Estats Units amb victòria sobre els New York Red Bulls (0-2). Un gol d'Ousmane Dembélé al minut 40 i un segon de Memphis Depay al 87' serviria als homes de Xavi Hernández per tornar a Barcelona amb un balanç de tres victòries i un empat de la pretemporada nord-americana.

El gol s'ha resistit a Robert Lewandowski

Durant els primers minuts del partit de cloenda de la pretemporada blaugrana, el ritme ja era més propi de plena temporada que no pas dels amistosos enfrontaments del mes de juliol. El conjunt local ha tractat d'obligar al Barça en la sortida de pilota mitjançant una pressió asfixiant, però els homes de Xavi Hernández ràpidament s'apoderarien del control de la possessió i no tardarien a arribar les ocasions. Primer seria Ousmane Dembélé qui avisaria amb cama esquerra des de l'interior de l'àrea amb un xut lleument desviat.

Més tard, seria el torn d'un Robert Lewandowski que ja comença a presentar-se com el rematador nat que buscava l'entitat catalana. Tot i això, el gol se li ha resistit, i és que ha arribat a perdonar fins a quatre ocasions manifestes de gol en la primera meitat. No seria fins al minut 40 que es mouria el marcador. Amb Lewandowski amb la pólvora mullada, seria el màxim golejador de la pretemporada culer qui assumiria el rol de golejador de nou.

Tal com va fer contra la Juventus de Torí a Dallas, Dembélé tornaria a desacomplexar-se lluint la facilitat individual que acostuma a mostrar. Tot arrancant un contracop des de la banda esquerra — disposició momentània perquè originàriament ha estat a l'ala dreta amb Raphinha a l'esquerra — s'aliaria amb el brasiler per tal de presentar-se en u contra u davant Carlos Coronel i, aquest cop sí, desestabilitzar el marcador.

Memphis Depay remataria la feina

Com de costum en els darrers xocs de pretemporada, el Barça formava pràcticament amb un equip nou al segon temps. Tanmateix, Xavi deixaria una estona més sobre la gespa als nouvinguts Raphinha i Robert Lewandowski, i sobretot en el cas de l'ex del Bayern de Munic, seria perquè es redimís de l'espina que la manca de gol li hauria deixat durant la primera meitat. Amb tot, el debut golejador del nou crac blaugrana encara es farà esperar. Ha estat el futbolista que més minuts ha tingut davant els novaiorquesos juntament amb Marc-André Ter Stegen, ambdós substituïts al 71', però el polonès no acabaria trobant la manera d'estrenar-se de cara a porta.

I si Lewandowski no ha tingut ni de bon tros el seu dia, qui sí que ha estat molt encertat és Alejandro Balde. El lateral hispà-dominicà ha estat d'allò més incisiu per banda esquerra a partir del 64'. Des de Dembélé i Raphinha a la primera meitat, cap jugador ha estat tan capaç per a desequilibrar com ho ha fet Balde, que a més a més, ha estat excel·lent en les correccions defensives. L'ensurt del partit arribaria al minut 84 quan Daniel Edelman es passaria clarament de frenada per atropellar Pablo Torre en una dura entrada que li valdria l'expulsió. Intensitat desbocada i molt fora de context.

Sigui com sigui, les grans notícies d'aquesta última prova abans d'arribar al Trofeu Joan Gàmper el pròxim 7 d'agost són el brillant estat de forma de Dembélé, la seriosa candidatura de Balde a ser ell el relleu a Jordi Alba i les dificultats que està posant un Memphis Depay que ha tornat a mullar de nou amb el 0-2 definitiu.