Apriyani Rahayu i Greysia Polii han fet història en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La parella de bàdminton femení d'Indonèsia va aconseguir superar la xinesa a la gran final, alçant-se amb l'única medalla d'or de la seva delegació en aquests Jocs Olímpics i convertint-se en autèntiques llegendes de l'arxipèlag.

Greysia Polii Apriyani Rahayu EFE

Greysia Polii, colpejant el volant a la final davant de la Xina / EFE

Tot just finalitzar la final, Joko Widodo, el president d'Indonèsia, va enviar el seu missatge de felicitació. "Han guanyat la medalla d'or en els Jocs Olímpics de Tòquio en un dur i emocionant partit. Aquesta victòria és un regal per a l'aniversari de la independència d'Indonèsia. Felicitacions i gràcies!".

Apriyani Rahayu i Greysia Polii EFE

Apriyani Rahayu i Greysia Polii, celebrant la victòria davant de la Xina EFE

La llista de regals

I si la victòria, com diu el Widodo, és un regal avançat del dia de la Independència d'Indonèsia, que se celebra cada 17 d'agost, no menys són els regals que rebran tant Apriyani Rahayu com Greysia Polii, i de tots els gustos i colors. Per començar, el govern indonesi les recompensarà amb 295.000 euros. Una promotora immobiliària els hi ha regalat un pis a Jakarta, mentre que una cafeteria ja els ha informat que tenen cafè gratis per a tota la vida.

I els obsequis no acaben aquí, ja que també seran recompensades amb telèfons mòbils, així com  amb subscripcions gratis i per a tota la vida d'algunes revistes.

Apriyani Rahayu i Greysia Polii EFE

Apriyani Rahayu i Greysia Polii s'han convertit en dues celebritats a Indonèsia / EFE

A més, l'illa de Cèlebes, d'on és Apriyani, també vol recompensar la seva filla pròdiga, per la qual cosa el cap de districte de Konawe no ha dubtat a anunciar diversos regals més per la històrica medalla d'or.

Entre els més cridaners es troben 5 vaques i un terreny a l'illa perquè Apriyani pugui construir-se una casa.

Indonèsia va guanyar les seves dues primeres medalles d'or en bàdminton -en la categoria d'individual d'home i dona- en les olimpíades de 1992 celebrades a Barcelona, i des d'aleshores aquest esport no ha deixat de sumar èxits i alegries per al país.

Un punt per a la història

La victòria de les indonèsies Greysia Polii i Apriyani Rahayu serà recordada per sempre per un impressionant punt que ha donat la volta al món.

Enmig del partit, a Polli se li va trencar la raqueta, per la qual cosa no va haver més remei de sortir de la pista a la recerca de cap altra, mentre Apriyani s'enfrontava en solitari a la dupla xinesa. Va aconseguir aguantar els atacs fins que va tornar Polli, per acabar emportant-se el punt.

 

Imatge principal: Apriyani Rahayu i Greysia Polii, amb la medalla d'or / EFE