Ja és oficial. Philippe Coutinho deixa de ser jugador del FC Barcelona, almenys fins que acabi aquesta temporada. El Barça i l'Aston Villa, de la Premier League anglesa, han acordat que el brasiler jugarà a préstec a l'equip britànic fins que acabi la temporada 2021/22, tot i que existeix una opció de compra de la qual no n'ha transcendit la xifra.

Hi ha opció de compra pel brasiler

El comunicat del Barça ho expressava així: "El FC Barcelona i l'Aston Villa han arribat a un acord per a la cessió del jugador Philippe Coutinho fins al final d’aquesta temporada. L'acord, subjecte al fet que el jugador superi la revisió mèdica i que rebi el permís de treball anglès, inclou una opció de compra. El conjunt anglès es fa càrrec d'una part de la fitxa del jugador, que està previst que viatgi a Birmingham en les properes hores."

Coutinho guardado canales barça betis efe

Coutinho, en un dels partits que ha jugat aquesta temporada amb el Barça / EFE

En només tres frases, concises, el Barça ha fet públic l'acord. Com s'especifica, manquen encara procediments burocràtics i que el jugador superi la revisió mèdica pertinent, però si no hi ha cap impediment d'última hora. Coutinho torna a la Premier League, el lloc on va mostrar, amb molta diferència, el seu millor futbol.

Gerrard, peça clau de l'acord

No és casualitat el seu nou equip. L'entrenador de l'Aston Villa és la llegenda del Liverpool, Steven Gerrard, amb qui Coutinho va coincidir i compartir equip. La insistència de Gerrard ha estat clau per tancar l'acord, ja que va demanar als dirigents del club de Birmingham un esforç que han acabat fent.

steven gerrard entrenador aston villa celebra gol europa press

Gerrard celebra un gol de l'Aston Villa / Europa Press

El club britànic, com explica el Barça, es farà càrrec d'una part de l'altíssima fitxa del brasiler, un 65% segons el periodista Fabrizio Romano, del total de 16 milions d'euros bruts a l'any, i tindrà l'opció d'incorporar-lo en propietat a final de temporada. Actualment es troben en terra de ningú a la lliga, en la tretzena posició, però gairebé tan lluny de les posicions de descens, que tenen a 11 punts, com d'Europa, amb 12 punts menys que el West Ham.

Coutinho vol tornar a ser feliç a Anglaterra

Mantenen l'al·licient de la FA Cup, i juguen el dia 10 contra el Manchester United a Old Trafford, en un partit que Coutinho té pràcticament impossible debutar. El debut sí que podria arribar cinc dies després contra el mateix rival, el Manchester United, però ja en partit de lliga, el primer de la segona volta i a casa, amb la seva nova afició.

Coutinho Liverpool EFE

Coutinho, quan era jugador del Liverpool / EFE

Semblava evident que el nou equip de Coutinho havia de ser a Anglaterra. S'havia parlat de l'interés del Newcastle, de l'Everton o de l'Arsenal, però finalment ha estat l'Aston Villa qui ha pogut signar-lo. De moment, és mitja temporada, però si li surten bé les coses i el seu nou club decideix apostar per ell, pot ser l'oportunitat que necessita per rellançar la seva carrera.