Núria Picas rebrà la Creu de Sant Jordi. L'ultraatleta catalana serà distingida pel Govern català amb un dels seus màxims reconeixements per "la seva excel·lència esportiva com a corredora de curses de muntanya".

Un premi que arriba mentre està competint la prova de ciclisme de la Titan Desert i després de publicar el seu segon llibre. Entre els motius pel seu reconeixement hi ha el fet de destacar esportivament com a "campiona de la Copa del Món d'Ultratrails, l'obtenció del primer lloc a la 4 Trails del Alps, a l'Ultra Trail del Mont Fuji, a la Trasgrancanària, a la TNF d'Austràlia, i a la Ultra Trail World Tour". Una carrera esportiva "sempre marcada per la superació".

Però també hi ha seva vessant més reivindicativa i la lluita pels drets dels catalans: "Ha refermat un compromís insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya".

Nuria Picas Corredora de muntanya - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

Un premi merescut per a la gran referent catalana d'esport de muntanya, que porta Catalunya al món, i que arriba de la mà d'un altre reconeixement a la Creu de Sant Jordi com ha estat el del futbolista del Barça Leo Messi.