En el segon cap de setmana de competició de la Queens League i abans del segon partit del segon split de la Kings League ha tornat a aparèixer una polèmica amb el català. No és la primera vegada, i segurament tampoc l'última, que a la nova competició de Gerard Piqué s'escolta l'exigència de parlar en castellà.

Les dues primeres polèmiques amb el català a la Kings League

El primer xoc frontal de la Kings League amb el català va sorgir arran de la pancarta gegant que es va penjar a la ciutat de Barcelona el passat mes de març. La idea de l'empresa organitzadora, Kosmos, era fer crit d'atenció al més pur estil Joan Laporta. I van fer una pancarta on el castellà era protagonista. Posteriorment, però, hi va haver rectificació.

Pancarta Kings League / Foto: Kings League
Primera pancarta de la Kings League / Foto: Kings League
Pancarta Kings League català avinguda diagonal via augusta / Foto: Carlos Baglietto
Segona pancarta de la Kings League / Foto: Carlos Baglietto

Però aquell va ser l'inici del conflicte entre el català i la Kings League, una competició creada per catalans, que es juga a Catalunya i que gran part dels participants són catalans.

La segona topada va ser fa uns dies a la Queens League quan la portera catalana Laura Vilaseca, de l'equip Ultimate Móstoles, va ser entrevistada després del partit i va començar a respondre en català. Aleshores, li van demanar que parlés en castellà. La futbolista va canviar d'idioma i es va generar molt rebombori a les xarxes.

No es pot parlar català a la Queens League

I ara ha aparegut un nou problema amb el català aquest mateix dissabte en un nou partit de la Queens League. Durant el partit entre el Rayo de Barcelona i Kunitas una jugadora de l'equip presidit per Spuristo va rebre una dura falta. En el vídeo en qüestió gravat des de la càmera que porten les àrbitres s'escolta com la futbolista es queixa en català.

Fins aquí, tot normal. Però és que aleshores s'escolta fins a dues vegades una frase lapidària: "Parla en castellà".

Un nou conflicte que cada vegada es fa més gran. Ara, fins i tot, s'exigeix als futbolistes en quin idioma s'han d'expressar sobre el terreny de joc. Una acció més contra el català, també reprimit a la Kings League i a la Queenss League.