El Departament de la Vicepresidència ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per reclamar a Google que tots els seus serveis i productes tinguin presència del català. La campanya pretén animar els internautes a fer un missatge a les seves xarxes socials amb l’etiqueta #HolaCatalà i mencionant a @Google. El primer en predicar amb l'exemple i fer una piulada en el marc d'aquesta iniciativa ha estat el propi vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que s'ha dirigit al gegant d'internet i li ha recordat que el servei Google News ha tornat però sense el català i que, per tant, "això repitja el dret de 10 milions de catalanoparlants arreu del món". Seguidament, Puigneró ha recordat que l'1 de juny Google es va obrir a Barcelona amb una nova oficina i que ara cal que s'obri al català i digui: #HolaCatalà.

A la campanya ja s'hi han sumat altres polítics, ciutadans i institucions com, per exemple, la diputada de Junts al Parlament Mònica Sales, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, Junts Sant Cugat o les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC). 

TUIT Mònica Sales
Piulada de Mònica Sales sobre el català a Google

Puigneró envia una carta a Google 

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha reclamat a Google que tots els seus serveis i productes facin servir el català. Així ho ha traslladat a la multinacional a través d'una carta, on els ha instat a utilitzar el projecte AINA, que té per objectiu que les màquines entenguin i parlin el català. "Reclamem que els 10 milions de catalanoparlants puguin consultar aquest servei en la nostra llengua", indica el vicepresident. Paral·lelament, el Departament de la Vicepresidència ha engegat la campanya #HolaCatalà a les xarxes, amb la finalitat de fer viral la petició. Tot plegat arriba després que Google presentés a principis de juny la nova oficina que ubicarà a Plaça Universitat de Barcelona, una inversió amb la qual la multinacional vol reafirmar la seva aposta per Catalunya. 

En la carta, adreçada a la directora general de Google Espanya, Fuencisla Clemares, el vicepresident reclama "sensibilitat" a la multinacional a l'hora de tenir en compte el català en el servei Google News, recuperat fa poc temps, i subratlla que en països com Bèlgica hi ha l'opció de triar entre el francès i el neerlandès; Suïssa, on es pot triar entre l'alemany i el francès, o al Canadà, entre l'anglès i el francès."Estic convençut, que en cas d'atendre la nostra proposta, Google ampliarà el seu prestigi al nostre país", assegura Puigneró en la missiva, on també ofereix el suport de la Generalitat per tirar endavant la iniciativa si així ho considera la multinacional.